Κυριακή 28 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΜΗΤΣΟΥ και ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΝΤΟΥΠΗ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Εμπόρων της ΚΟΑ.

Ζήσης, Βαρβάρα, Βασίλης και Γιώργος

***

φωτό

Στις 30 Οκτώβρη 2010, «έφυγε» στα 90 του ο σ. ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ. Η ΚΟ Δαύλειας του ΚΚΕ έχασε ένα πολύτιμο και αξιόλογο κομματικό μέλος, που, παρά την προχωρημένη ηλικία του και την κλονισμένη του υγεία, ήταν πάντα παρών και συνεπής στα καθήκοντά του. Ο σ. Τριανταφύλλου γεννήθηκε στο χωριό Δαύλεια Βοιωτίας. Παιδί ακόμα, βρέθηκε στον Πειραιά για να δουλέψει για να ζήσει την οικογένειά του, αφού έχασε τον πατέρα του. Παρά τις δυσκολίες κατάφερε να προκόψει. Εκανε δική του δουλειά και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στους ΕΒΕ. Στην Κατοχή ήταν αντάρτης στον ΕΛΑΣ. Για τις ιδέες του και τη δραστηριότητά του στο κίνημα, φυλακίστηκε. Μέχρι να συνταξιοδοτηθεί ανήκε στην ΚΟΠ. Με τη συνταξιοδότησή του επέστρεψε και έζησε στο χωριό του, όπου πρωτοστάτησε για τη δημιουργία της ΚΟΒ Δαύλειας, της οποίας ήταν μέλος ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Διαμάντω, τα παιδιά τους, τα εγγόνια του και η αδελφή του προσφέρουν 150 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, 100 ευρώ στον «Ρ» που πάντα διάβαζε και παρότρυνε και τους άλλους να τον διαβάζουν.

ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
Επίσης, οι σύντροφοί του από την Οργάνωση προσφέρουν στο ΚΚΕ, αντί για στεφάνι, 80 ευρώ.

***

φωτο 2

Στη μνήμη του συντρόφου στη ζωή και τον αγώνα ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, και του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΙΑ, επίσης μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Μαρία Μυριανθοπούλου

***

φωτο

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2010 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ. Γεννήθηκε στο Σταματινό Μεσσηνίας. Πήρε μέρος στους αγώνες του Δημοκρατικού Στρατού και εξορίστηκε στη Λέρο. Δραστηριοποιήθηκε σε τοπικούς συλλόγους στην Ηλιούπολη με αποκορύφωμα την εκλογή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το συνδυασμό της «Δημοκρατικής Ενότητας» του αείμνηστου Δημήτρη Κιντή. Μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ αγωνίστηκε για μια καλύτερη ζωή.

Στη μνήμη του η οικογένειά του πρόσφερε το ποσό των 100 ευρώ στο Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ηλιούπολης, 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος Ηλιοπούλου Αντωνία και τα παιδιά του

***

φωτο

Φίλοι και υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Χερσονήσου στο Ηράκλειο Κρήτης προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Επισιτισμού - Τουρισμού, 100 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΑΡΣΑΡΗ του Ιωάννη, καθηγητή ΤΕΙ Ηρακλείου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

***

Στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΧΑΝΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ, με την συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

***

φωτο

Στη μνήμη του ΤΑΣΟΥ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) και η γυναίκα του, Θεοδώρα, προσφέρουν, μέσω ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΚΗΣ
***

φωτο

Στις 5 Νοέμβρη 2005 έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος κομμουνιστής ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Ανθοχώρι Βοιωτίας. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή από το 1943, το καλοκαίρι του 1944 έγινε μέλος του ΚΚΕ - ιδιότητα που διατήρησε έως το τέλος της ζωής του. Για την πατριωτική δράση του, πιάστηκε και κρατήθηκε στις φυλακές από τον Ιούλη του 1946 έως τον Ιούνη του 1947, που κατέφυγε στο ΔΣΕ, στην ομάδα ασφάλειας του καπετάν Διαμαντή. Με το τέλος του Εμφύλιου, πιάστηκε πάλι, φυλακίστηκε και εξορίστηκε έως το 1952, που επέστρεψε στο χωριό του. Ως αγρότης, ασχολήθηκε με τα αγροτικά, αλλά και με κοινωνικά προβλήματα, πάντα πιστός στα ιδανικά του κόμματός του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν στο Παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ 300 ευρώ ενίσχυση.

***

φωτο 2

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο των αγωνιστών ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ(Τάσου) και ΜΑΡΙΑΣ (Μαρίκας) ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Γεννήθηκαν το 1922 και το 1926, αντίστοιχα, στη Χαραυγή Κοζάνης και από μικροί βίωσαν τη φτώχεια και δυστυχία. Με πνεύμα ανήσυχο, αγωνίστηκαν με θέρμη και αυταπάρνηση ενάντια στην αδικία και την ανισότητα. Από τα νεανικά τους χρόνια οργανώθηκαν στην ΕΠΟΝ, έγιναν μέλη του ΚΚΕ και μέσα από τις τάξεις της ΕΑΜικής Αντίστασης πολέμησαν τον κατακτητή. Μετά την απελευθέρωση μπαίνουν πάλι στην παρανομία και ανεβαίνουν στο βουνό, στο ΔΣΕ, μη γνωρίζοντας ο ένας την τύχη του άλλου. Πήραν μέρος σε πολλές μάχες όπου, σε μια απ' αυτές, ο Τάσος τραυματίστηκε. Με το τέλος του Εμφυλίου πολέμου αναγκάζονται να φύγουν στην προσφυγιά και συγκεκριμένα στην Τασκένδη. Εκεί, μετά από 4 χρόνια, ξανασμίγουν και δημιουργούν τη δική τους οικογένεια. Αποκτούν δύο κόρες, την Δήμητρα και την Σοφία. Επαναπατρίστηκαν το 1977 και συνεχίζουν τον αγώνα τους πιστοί στις αρχές και τις αξίες του ΚΚΕ. Το φθινόπωρο του 2009, πρώτα η Μαρία και μετά ο Τάσος, «φεύγουν» οριστικά, αφήνοντας μια πλούσια παρακαταθήκη στα παιδιά τους ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ
Στη μνήμη τους οι κόρες, οι γαμπροί, τα εγγόνια και η δισέγγονη προσφέρουν στο Κόμμα 200 ευρώ.

  • Στη μνήμη του σ. Δεληδημητρίου Αναστασίου και της γυναίκας του Μαρίας, που υπερασπίστηκαν μέχρι το τέλος της ζωής τους το ΚΚΕ, προσφέρει ο εξάδελφός τους Δεληδημητρίου Τάσος 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ της ΝΕ Ημαθίας, λόγω ετήσιου μνημοσύνου.

***

φωτο

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥΤΣΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πιστού οπαδού του ΚΚΕ, καθημερινού αναγνώστη του «Ρίζου». Ο Γιώργος Μιχαλούτσος εγκαταστάθηκε στην Ελευσίνα το 1937. Δούλεψε στα Τσιμεντάδικα ΤΙΤΑΝ & ΧΑΛΥΨ και οργανώθηκε στο Σωματείο των τσιμεντεργατών σε δύσκολους καιρούς. Βοήθησε στο στέριωμα της νυχτερινής σχολής μηχανικών Ελευσίνας «Ο Κελλεός» και του Ορειβατικού Συλλόγου Ελευσίνας. Συμμετείχε στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελευσίνας ως ακούραστος οπαδός του ΚΚΕ, ως ΕΒΕ για τα προβλήματά τους και μέσα από τον Σύλλογο των Συμιακών διοχέτευσε το ενδιαφέρον και τη μεγάλη του αγάπη για τη γενέτειρά του, τη Σύμη, που ποτέ δεν ξέχασε.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στην ΚΟ Ελευσίνας του ΚΚΕ 80 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος.

***

φωτο

Στη μνήμη της συζύγου μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΥΓΙΖΟΥ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδος.

ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΝΤΟΥΠΗ
ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΝΤΟΥΠΗ
Ο σύζυγος Σταμάτης και η κόρη Ελένη

***

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ, που πέθανε πρόσφατα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Λιτόχωρου, 100 ευρώ. Ο Θανάσης Παπαδιαμαντής γεννήθηκε στο Λιτόχωρο το 1931. Εφηβος μπήκε στη βιοπάλη και γνωρίστηκε με τα ιδανικά του κομμουνισμού. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ. Ηταν υπόδειγμα οικογενειάρχη, τίμιου ανθρώπου και συνεπούς αγωνιστή. Δε λύγισε, έμεινε πιστός στο ΚΚΕ έως το θάνατό του. Σεμνός αγωνιστής, μεθοδικός, αποφασιστικός στις δύσκολες στιγμές, έδωσε και κέρδισε μάχες, σε μια πορεία ταυτισμένη με την πορεία του Κόμματος. Ακόμα και την τελευταία μέρα της ζωής του, αν και άρρωστος, έκανε το χρέος του, διακίνησε το «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

φωτο

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ γεννήθηκε το 1920 στη Γραμμενίτσα Αρτας. Πέθανε στις 29 Νοέμβρη του 2003. Από πολυμελή οικογένεια πάλεψε σκληρά για να συνεισφέρει στον οικογενειακό κορβανά. Στην Κατοχή εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και πολέμησε τους κατακτητές και ακολούθως στο ΔΣΕ. Οδηγήθηκε στην πολιτική προσφυγιά το 1949. Εζησε στην Τασκένδη, απ' όπου επαναπατρίστηκε το 1965, για να γνωρίσει, μια ακόμα φορά, τις διώξεις, δικάστηκε από το στρατοδικείο Ιωαννίνων ως «λιποτάκτης». Με τη μεταπολίτευση, αρνήθηκε με οργή τα δέλεαρ των «σοσιαλιστών» του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, τα οποία τίμησε με όλες του τις δυνάμεις. Ο Στέφανος Παπασπύρου «πέθανε όρθιος»! Και είναι τιμή μας για τον πατέρα μας. Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του προσφέρω στη ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η κόρη του Αγγελίνα Παπασπύρου

***

φωτο

Στη μνήμη της αγαπημένης μας θείας ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ, που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο και θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

ΜΗΤΣΟΣ ΝΤΟΥΠΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΝΤΟΥΠΗΣ
Τα ανίψια της, Δημήτρης - Λιλή

***

φωτο 3

Στη μνήμη των γονιών μου, ΚΥΡΙΑΚΗΣ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, καθώς και στη μνήμη του συζύγου μου, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων, προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου θείου μου ΜΟΥΡΚΑΚΟΥ ΜΙΜΗ προσφέρω 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Πειραιά του ΚΚΕ. Ο θείος Μίμης υπήρξε μέλος της ΕΠΟΝ. Μέσα από την ΕΔΑ δραστηριοποιήθηκε στο μαζικό λαϊκό κίνημα. Πήρε μέρος σε όλους τους αγώνες της εποχής. Η χούντα τον εξόρισε στη Γυάρο. Υπήρξε πρόεδρος του Σωματείου Αναπήρων σε Αθήνα και Πειραιά. Στη μεταπολίτευση δραστηριοποιήθηκε στο ΚΚΕ. Υπήρξε γραμματέας της επιτροπής στήριξης Λακώνων προς το ΚΚΕ και μέλος του συλλόγου «Εκτελέσεις Περιφέρειας Γυθείου».

Ο ανιψιός του Μοφορης Γρηγόρης

***

φωτο

Στις 29.11.10 κλείνουν 3 μήνες που έφυγε από τη ζωή ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, κομμουνιστής αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ.

Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρω 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Ντεπό, που ήταν μέλος της.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα, Τασούλα Λαζαρίδου

***

φωτό

Στη μνήμη του ακριβού μας παιδιού, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ, που στις 24 Οκτώβρη 2010 τον πρόδωσε η καρδιά του στα 51 του χρόνια, οι γονείς του Αθηνά και Αθανάσιος Δροσόπουλος, η κόρη του Αθηνά, η αδερφή του Αναστασία και ο γαμπρός του Ηλίας και τ' ανίψια του Αθανάσιος και Αργυρώ, προσφέρουν στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας.

***

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Καλλιθέας.

Η γυναίκα του Ειρήνη

ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΘΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΘΙΑΣ
***

φωτο

Στη μνήμη του αγωνιστή σ/φου ΝΙΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ η σύζυγός του Αθανασία Κοκκινάκη προσφέρει στην ΚΟΒ Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης 30 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του φίλου και συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΤΖΙΟΥΔΗ, που έφυγε, ξαφνικά, από τη ζωή στις 17 Νοέμβρη, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Φωτεινή Παπαγιάννη

***

φωτο

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΗΤΣΕΑ προσφέρω για την ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Ερρίκος

***

φωτό

Εφυγε από τη ζωή στις 20 Νοέμβρη 2010, σε ηλικία 84 ετών, ο σύντροφός μου στη ζωή και τον αγώνα, ΒΑΡΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Σαν αντάρτης του ΕΛΑΣ, πολέμησε με το όπλο τους φασίστες κατακτητές. Μετά την απελευθέρωση της χώρας μας, συνέχισε να αγωνίζεται για την κοινή μας υπόθεση. Για το λόγο αυτό, κυνηγήθηκε από το αστικό κράτος, εξορίστηκε σε διάφορα νησιά και βασανίστηκε στη Μακρόνησο. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του έμεινε πιστός στις ιδέες του.

Στη μνήμη του, αντί για στεφάνι, προσφέρω στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση, 100 ευρώ.

Μαρία Βαρελάκη

***

φωτο

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και μαχητής του ΔΣΕ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ - ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ, από τα Θεοδωριανά Αρτας, εξοντώθηκε με το τμήμα του από τους Βοϊδαρέους τον Απρίλη 1947 στις ρεματιές της Αρτας. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝ. ΝΑΚΗ, επίσης από τα Θεοδωριανά Αρτας, μαχητής του ΔΣΕ, συλλαμβάνεται τραυματίας στον Κλέφτη του Γράμμου στο τμήμα του Παλαιολόγου, από τον κυβερνητικό στρατό και εκτελείται επιτόπου.

Οι δύο αγωνιστές όπως και χιλιάδες άλλοι έδωσαν τη ζωή τους για να ζήσει ο ελληνικός λαός αφέντης στον τόπο του και όχι ραγιάς των Εγγλέζων και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΚΟΥΛΑ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΚΟΥΛΑ
Στη μνήμη τους ο αδελφός του Δημήτρη Νάκη, Φώτης, για την επιτυχία των τοπικών εκλογών, πρόσφερε στην ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

φωτό

Πέρασαν ήδη 39 χρόνια από το Μάη του 1971 που έφυγε από τη ζωή ο κομμουνιστής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αξιωματικός του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ και Γραμματέας της ΚΟ ΚΚΕ στη Σ.Δ. Τσεχοσλοβακίας, σ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ. Γεννήθηκε το 1920 στη Μάδυτο Καλλίπολης Ανατολικής Θράκης, από φτωχή αγροτική οικογένεια, η οποία ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα το 1922 και εγκαταστάθηκε στα Γιαννιτσά της Πέλλας. Η οικογένειά του αμέσως μετά την εισβολή και κατοχή των Γερμανών και Βούλγαρων κατακτητών πήρε ενεργό μέρος στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης και στους κατοπινούς δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας, για την ανεξαρτησία και ελευθερία της πατρίδας μας, για τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο. Μετά την απελευθέρωση από τους κατακτητές, η οικογένειά του διώχθηκε για την πατριωτική δράση της. Ο αδερφός του, σ. Παναγιώτης, μέλος του ΚΚΕ, ταγματάρχης του ΔΣΕ, έπεσε σε μάχη με τους μοναρχοφασίστες το 1947.

Ο σ. Αποστόλης, από το 1937 - 17 χρόνων - πήρε μέρος στην εργατική βοήθεια για την ενίσχυση των φυλακισμένων αγωνιστών - κομμουνιστών. Το 1939 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Το 1941 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Το Νοέμβρη του 1943 διετέλεσε οργανωτικός γραμματέας της Υπαχτιδικής Επιτροπής στον ΕΛΑΣ. Το 1944 ανέλαβε διοικητής της ομάδας ΟΠΛΑ Γιαννιτσών, αργότερα, και της επαρχίας τους. Κυνηγήθηκε από το μεταβαρκιζιανό καθεστώς και κατέφυγε στο Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας. Το Σεπτέμβρη του 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Ελαβε μέρος σε πολλές μάχες και τραυματίστηκε δύο φορές. Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ το 1949, έμεινε στην πατρίδα με ειδική αποστολή με εντολή του ΚΚΕ μέχρι τον Ιούλη 1950.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Πέρασε από τις Λαϊκές Δημοκρατίες Αλβανίας, Πολωνίας και Τσεχοσλοβακίας, όπου εγκαταστάθηκε και δημιούργησε και οικογένεια. Στην πολιτική προσφυγιά, στην Τσεχοσλοβακία, αξιοποιήθηκε σε διάφορες κομματικές θέσεις.

Στη μνήμη του συντρόφου μας και συνεργάτη για πολλά χρόνια στην πολιτική προσφυγιά ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ, μια ομάδα 17 συντρόφων του, πρώην πολιτικών προσφύγων από τη Σ.Δ. Τσεχοσλοβακίας, που ζουν στη Θεσσαλονίκη, προσφέρουν το ποσό των 170 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΘ.


ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΜΙΧΑΛΟΥΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΛΟΥΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΥΓΙΖΟΥ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΥΓΙΖΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Σταυρούλα Γαλανάκη
Σταυρούλα Γαλανάκη

ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΑΡΣΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΑΡΣΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δημήτρης Βαρελάκης
Δημήτρης Βαρελάκης

Κωνσταντίνος Δροσόπουλος
Κωνσταντίνος Δροσόπουλος

Απόστολος Χατζηαντωνίου
Απόστολος Χατζηαντωνίου

Θόδωρος Τριανταφύλλου
Θόδωρος Τριανταφύλλου

Μίμης Μουρκάκος
Μίμης Μουρκάκος

Αναστάσιος (Τάσος) Δεληδημητρίου
Αναστάσιος (Τάσος) Δεληδημητρίου

Κώστας Γκοτζιούδης
Κώστας Γκοτζιούδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ