Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μπράβο με... υποδείξεις

Τη γνωστή «καραμέλα» που «πιπιλάνε» οι κάθε είδους εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου - δηλαδή του να λένε «μπράβο» στους κυβερνώντες την Ελλάδα για τα όσα έκαναν μέχρι τώρα και ταυτόχρονα να υπαγορεύουν την πολιτική που θα πρέπει να εφαρμόσουν στο μέλλον- επανέλαβε πριν λίγες μέρες ο Επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις της ΕΕ Πέδρο Σόλμπες.

Οπως πληροφορηθήκαμε από τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επίτροπος της ΕΕ, απένειμε «εύσημα για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας», αλλά δεν παρέλειψε στη συνέχεια να κάνει και τις σχετικές υποδείξεις στην κυβέρνηση για την «ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία και αποκλιμάκωσης των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων». Αφού επισήμανε, πως η Ελλάδα, δε θα μπορεί από την 1η Ιανουαρίου 2001- που κλειδώνει η ισοτιμία της δραχμής προς το ευρώ- να χρησιμοποιηθεί το εργαλείο της νομισματικής πολιτικής για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, υπέδειξε στην κυβέρνηση να αξιοποιήσει για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας την «επιτάχυνση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δηλαδή των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής του ισχύοντος κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και την καθιέρωση εργασιακών σχέσεων που ίσχυαν στο Μεσαίωνα...

Στους «σωτήρες» της ΕΕ και των άλλων κέντρων που προσφέρουν- με το αζημίωτο- τις υπηρεσίες τους για τη «σταθεροποίηση» και «ανάκαμψη των κερδών και υπερκερδών» των πολυεθνικών, μια απάντηση ταιριάζει. Φτάνει πια. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από «σωτήρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ