Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Κλέφτες... . λουλουδιών

Σκηνή από την υπέροχη ιταλική κωμωδία του Μάριο Μονιτσέλι «Ο κλέψας του κλέψαντος»
Σκηνή από την υπέροχη ιταλική κωμωδία του Μάριο Μονιτσέλι «Ο κλέψας του κλέψαντος»
Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιταλικής κωμωδίας είναι η ταινία του Μάριο Μονιτσέλι «Ο κλέψας του κλέψαντος», γυρισμένη το 1958. Τέσσερις μικροαπατεώνες θέλουν να κάνουν μια «μεγάλη δουλιά». Ο Κόσμο έχει μια τρομερή ιδέα, αλλά δεν μπορεί να την πραγματοποιήσει γιατί βρίσκεται στη φυλακή. Ετσι οι συνεργάτες του βρίσκουν έναν «αχυράνθρωπο» τον Πέπε, ο οποίος συμφωνεί να ομολογήσει το έγκλημα που διέπραξε ο Κόσμο και να πάρει τη θέση του στη φυλακή. Αλλά ο Πέπε κλέβει την ιδέα της ληστείας και φτιάχνει τη δική του συμμορία. Οι περιπέτειες μιας παρέας γκαφατζήδων μικροαπατεώνων, που καταγράφουν τους χαρακτήρες και τον κοινωνικό περίγυρο των λαϊκών συνοικιών της Ρώμης. Εξαιρετικές ερμηνείες από τους Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ρενάτο Σαλβατόρε, Κλαούντια Καρντινάλε και Τοτό (ΕΤ-1 23.35).

«Οι δανειστές». Σουηδική ταινία σκηνοθετημένη από τον Στέφαν Μπεμ, ο οποίος μεταφέρει στην οθόνη το κλαστικό θεατρικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ. Ο πρώην σύζυγος μιας επιτυχημένης μυθιστοριογράφου, αποφασίζει να την εκδικηθεί και να την εξευτελίσει στα μάτια του άνδρα με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Με αυτό τον τρόπο νομίζει ότι την εκδικείται γιατί στο τελευταίο της βιβλίο η πρώην γυναίκα του τον παρουσιάζει σαν ηλίθιο. Μια ταινία γύρω από τη σύγκρουση των δύο φύλων, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μπίμπι Αντερσον, Τόμας Μπολμ και Κέβε Γελμ (ΕΤ-3 21.30).

«Η κυρά της θάλασσας». Μεταφορά του έργου του Ιψεν στην οθόνη. Ποιητικό δράμα το οποίο εστιάζεται στις θυσίες και τις επιλογές των ανθρώπων στην προσπάθειά τους ν' αναζητήσουν και να βρουν την αληθινή αγάπη. Μια γυναίκα που δε γνώρισε τη μητρική αγάπη αναζητά την ωριμότητά της και αγωνίζεται να κερδίσει την ελευθερία της. Πρωταγωνιστεί η Λιβ Ούλμαν, ενώ μαζί της παίζουν και οι Φιν Κβάλεμ, Μαρί-Λουίζ Τανκ και Εβεν Στόρμεν. Η σκηνοθεσία είναι του Περ Μπρόνκεν (ΕΤ-3 24.00).

«Το μυστικό μου λουλούδι». Λίγο πριν το χάραμα θα προβληθεί η ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδοβάρ. Η Λεό είναι το κεντρικό πρόσωπο της ταινίας. Είναι διάσημη συγγραφέας αισθηματικών ροζ μυθιστορημάτων. Τα μυθιστορήματα μοιάζουν και αντανακλούν το δικό της εσωτερικό κόσμο, τον κόσμο των ψευδαισθήσεων. Θα έρθει όμως η στιγμή, μέσα από τις καταστάσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη, να συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να δει την πραγματικότητα, ν' ανακαλύψει τον αληθινό της εαυτό και να συμβιβαστεί με την ιδέα της μοναξιάς. Ενα ψυχολογικό δράμα, εμπλουτισμένο με το ιδιότυπο χιούμορ του Ισπανού σκηνοθέτη. Παίζουν οι Μαρίσα Παρέντες, Χουάν Εσανόβε, Ιμανόλ Αριάς και Κάρμεν Ελίας (ΑΝΤΕΝΝΑ 03.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ