Τρίτη 30 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η συντονισμένη στάση έφερε αποτέλεσμα

Η αποφασιστική στάση εργαζόμενου απέναντι στην εργοδοσία, τη διοίκηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που συντονισμένα μαζί με τα σωματεία, τόλμησε να καταγγείλει «κακώς κείμενα» και αρνήθηκε να υπογράψει για καλή λειτουργία έργων («Πανόπτης»), που παρουσίαζαν σημαντικά προβλήματα και δυσλειτουργίες, έφερε αποτελέσματα. Ο συνδικαλιστής Λάμπρος Ράπτης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΣΡ και διαχειριστής του συστήματος «Πανόπτης», διώχτηκε με ανυπόστατες κατηγορίες από τη διοίκηση του ΕΣΡ, αντιμετωπίζοντας την απόλυση, από το Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, μετά από αίτημα του προέδρου του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδη.

Χτες το Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αφού ασχολήθηκε μόνο με τη νομική πλευρά του θέματος - και όχι με την αρνητική εισηγητική έκθεση της Ε. Δεμίρη - αποφάσισε τη μονιμοποίηση του εργαζομένου με βάση το ΠΔ 410/88, με ψήφους 3 υπέρ (ψήφισαν ο πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ν. Κουράκης και οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων), μία κατά του μέλους Κ. Τσουράκη και ένα λευκό από το μέλος Ιρ. Αυδή - Καλκάνη.

Στο αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΣΡ προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων να παραστούν στη συνεδρίαση στο πλαίσιο άσκησης των εποπτικών καθηκόντων τους, ανταποκρίθηκε μόνο το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία των βουλευτών Λιάννας Κανέλλη και Μ. Κριτσωτάκη, αντίστοιχα. Η Λ. Κανέλλη τόνισε ότι η ουσία της υπόθεσης «Πανόπτη» θα πρέπει να εξεταστεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ