Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Εργα ανάπτυξης των κερδών της ολιγαρχίας

Μέσα στις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο διάλυσης του ΟΑΣΑ

Χρήμα «με το τσουβάλι», στους εργολάβους δημοσίων έργων υπόσχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την στιγμή που σφίγγει ακόμη περισσότερο την θηλιά των κρατικών δανείων στον λαιμό του εργαζόμενου λαού, υποσχόμενη ότι συνεχίζοντας την ίδια μέθοδο που βύθισε στην ανέχεια τα λαϊκά νοικοκυριά, τώρα θα τα βοηθήσει να βγουν από αυτήν.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται η χτεσινή συνάντηση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλ. Σακελλάρη, με θέμα τη χρηματοδότηση έργων «ανάπτυξης» στο ελληνικό κράτος από την ΕΤΕ. Ανάμεσα στα έργα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί τη «συνδρομή» της ΕΤΕ είναι ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, με εκτιμώμενο ύψος προϋπολογισμού περί τα 500 εκατ. ευρώ, ο βόρειος και ο νότιος οδικός άξονας της Κρήτης κ.ά.

Ως «σημαντικό πυλώνα για να μην αποκλίνουμε από τους στόχους μας» χαρακτήρισε ο Δ. Ρέππας την ΕΤΕ μετά το τέλος της συνάντησης, ενώ ο Πλ. Σακελλάρης υποστήριξε ότι «η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε αυτήν την κρίσιμη οικονομική συγκυρία..., είναι πράγματι στο πλάι της χώρας μας με χρηματοδότηση για έργα που ουσιαστικά θα δώσουν ανάπτυξη».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο επερχόμενο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας ξεκαθαρίζοντας ότι θα παρουσιαστεί μέσα στο μήνα που διανύουμε, ενώ εντός πρώτου τριμήνου του 2011 θα προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Υπενθυμίζουμε ότι διακηρυγμένος στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η περικοπή της κρατικής επιδότησης στις τιμές των εισιτηρίων, η οποία μπορεί να πέσει ακόμη και στο 50%, από 75% που είναι σήμερα. Στο πλαίσιο πάντα του περιορισμού των ελλειμμάτων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, εκτός από την αύξηση της τιμής στα εισιτήρια, θα είναι και οι περικοπές στη μισθοδοσία του προσωπικού και οι μετατάξεις σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες κατά τα πρότυπα του ΟΣΕ. Το βέβαιο είναι με το σχετικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση έρχεται να περιορίσει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων της πρωτεύουσας για φτηνές, γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ