Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Συμμετέχουν στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη

Να συνταχτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (καταψήφισε η παράταξη του Π. Σόμπολου) στη χτεσινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε χτες την κήρυξη 48ωρης απεργίας για την ερχόμενη βδομάδα στον όμιλο «Πήγασος» («Εθνος») και στον όμιλο Αλαφούζου («Καθημερινή» και «Σκάι») ενάντια στις απολύσεις καθώς και στο ΔΟΛ, στην περίπτωση όμως που επιδοθούν οι απολύσεις που είχε ανακοινώσει προχτές η εργοδοσία. Αυτό που δεν κάνει η ΕΣΗΕΑ με δεδομένη την κρίση που χτυπά τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, είναι να διεκδικήσει παράλληλα εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των ανέργων έτσι όπως παλεύει το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συνταχτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία. Τους καλεί επίσης, να ορθώσουν με τον αγώνα εμπόδια στην επέλαση της πολιτικής διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εδώ και χρόνια προβάλλει στον κλάδο τη θέση, ότι οι εργαζόμενοι του χώρου, όλων των ειδικοτήτων, πρέπει να ενοποιήσουν την πάλη τους διεκδικώντας κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών τους και να συνταχθούν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις στους άλλους κλάδους, γιατί έχουν κοινά συμφέροντα απέναντι στο κεφάλαιο. Το διεκδικητικό πλαίσιο:

· Μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών. Κατώτερος μισθός 1.400 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

· Μόνιμη σταθερή δουλειά, 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο.

· Κατοχύρωση ελεύθερων ΣΣΕ (Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας) ανά κλάδο.

· Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

· Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων

· Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ σε όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός ως συντάξιμος.

· Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, με κάλυψη της δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό και το σταθερό τηλέφωνο κατά 50% και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσής τους την περίοδο της ανεργίας.

· Δωρεάν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των ανέργων. Κατάργηση των τροφείων και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν μέσω προσωρινών μορφών (μπλοκάκια κτλ.), χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους.

· Να καταργηθούν το μνημόνιο με την τρόικα και οι «επικαιροποιήσεις» του.

· Να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και οι αντιασφαλιστικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Νέες απολύσεις

Στο μεταξύ, σε 3 νέες απολύσεις εργαζομένων από το ατελιέ προχώρησε προχτές το βράδυ η εργοδοσία στην εφημερίδα «Εθνος», ενώ δύο απολύσεις δημοσιογράφων σημειώθηκαν και στο γραφείο ανταποκριτών της Θεσσαλονίκης από τον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».

Σε ψήφισμα της χτεσινής συνέλευσης των δημοσιογράφων στο «Εθνος» και «Εθνος της Κυριακής» γίνεται λόγος για περίπου 200 απολύσεις από το συγκρότημα «Πήγασος» τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα, απαιτούν από την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες ενώσεις να «αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων. Ζητούν επίσης, η ΕΣΗΕΑ να συντονιστεί με τις άλλες ενώσεις Τύπου ώστε ακόμα κι αν οι εργοδότες επιχειρήσουν να τυπωθεί το φύλλο, να μην μπορέσει αυτό να κυκλοφορήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ