Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Αστυνομική τρομοκρατία για να σταματήσουν να αγωνίζονται

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ

Μέσα σ' αυτό το άθλιο κτίριο καλούνται να μορφωθούν οι μαθητές του 3ου Λυκείου
Μέσα σ' αυτό το άθλιο κτίριο καλούνται να μορφωθούν οι μαθητές του 3ου Λυκείου
Ωμή τρομοκρατία έχει εξαπολυθεί από την αστυνομία με την συνδρομή «καλοθελητών παιδαγωγών» σε μαθητές του 3ου Λυκείου Ανω Λιοσίων οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου από τη περασμένη Δευτέρα. Οπως καταγγέλθηκε από γονείς και μαθητές, η αστυνομία έχοντας παραλάβει από το σχολείο λίστα με πρωτοπόρους αγωνιστές μαθητές της κατάληψης τηλεφωνούσε και έκανε επισκέψεις τις προηγούμενες ημέρες σε γονείς και τους έκανε απειλητικές «συστάσεις»! Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν με την αστυνομική τρομοκρατία και τις απειλές να κάμψουν αγώνες μαθητών και κάθε προσπάθεια διεκδίκησης και πάλης και κυρίως ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν τις περασμένες ημέρες να υποτάξουν και τον αγώνα των μαθητών του 3ου Λυκείου οι οποίοι εδώ και χρόνια ζητάνε το αυτονόητο, ανθρώπινο σχολείο που να καλύπτει τις ανάγκες τους, καθώς είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μάθημα σε ένα άθλιο κτίριο (πρώην εργοστάσιο). Μάλιστα, το καλοκαίρι είδαν να γκρεμίζουν και τρεις προκάτ αίθουσες που είχαν στηθεί αφαιρώντας το μισό προαύλιο χώρο και εγκατέστησαν στον υπόλοιπο μισό κοντέινερ! Ολα τα παραπάνω έχουν τελικό στόχο, όπως έχουν καταγγείλει γονείς και μαθητές, να καταργηθεί και να συγχωνευθεί το σχολείο με άλλο.

Την ωμή αστυνομική τρομοκράτηση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Τομεακή Οργάνωση Μενιδίου - Α. Λιοσίων - Ζεφυρίου της ΚΝΕ και όπως σημειώνει: «Τη στιγμή που τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα δέχονται γενικευμένη επίθεση, από κυβέρνηση, ΝΔ και ΤΡΟΪΚΑ, με το νέο ιδιωτικοποιημένο σχολείο το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι γονείς, με μειωμένο τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 21,9%, την κήρυξη στάσης πληρωμών στα σχολεία που μένουν χωρίς θέρμανση, κιμωλίες, φωτοτυπικό χαρτί, χωρίς καθαριότητα, με απλήρωτους και ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, προσπαθούν να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις τα μέτρα αυτά. Γι' αυτό τρομοκρατούν και συκοφαντούν τους αγώνες, παίρνουν μέτρα καταστολής ενάντια σε όποιον παλεύει για τα δικαιώματά του».

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει», σημειώνει η ΤΟ της ΚΝΕ και επισημαίνει ότι «οι μαθητές μαζί με γονείς και καθηγητές θα αγωνιστούν, ενάντια στην πολιτική που τους θέλει άνεργους, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αμόρφωτους, να κάνουν μάθημα σε κτίρια ακατάλληλα και επικίνδυνα».

Ταυτόχρονα, τους καλεί να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από το συντονισμό της δράσης όλων των σχολείων της περιοχής, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, μαζικούς και περιφρουρημένους αγώνες που θα αποφασίζονται από συλλογικές διαδικασίες 5μελών και 15μελών συμβουλίων, ΓΣ τμημάτων και σχολείων, για να μην μπορούν να τους βάλουν στο χέρι, με κάθε λογής προβοκάτσιες και τέλος να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην Πανεργατική απεργία και να συσπειρωθούν στα μπλοκ του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ