Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Εκτός παιδικών σταθμών εκατοντάδες παιδιά

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες γονείς των Κέντρων Προσχολικής Αγωγής Ηρακλείου (ΚΕΠΑ) και οι εργαζόμενοι σ' αυτούς, αντιμέτωποι πλέον με τον κίνδυνο να κλείσουν πολλοί από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και εκατοντάδες παιδιά να μείνουν εκτός, καθώς η αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς κονδύλια «κόβει» τις συμβάσεις των εργαζομένων στους σταθμούς.

Συγκεκριμένα, ήδη 42 συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων (διοικητικό προσωπικό, βρεφονηπιοκόμοι, παιδοκόμοι, μάγειρες, καθαρίστριες κ.λπ.) των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει είναι εκτός των παιδικών σταθμών. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να οξύνονται ακόμα περισσότερο τα προβλήματα, καθώς οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν για την παροχή φροντίδας και την κάλυψη υπηρεσιών προσχολικής αγωγής.

Στα πλαίσια αυτά, με χτεσινή απόφασή του, το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου καλεί σε 24ωρη απεργία, σήμερα Παρασκευή 10 Δεκέμβρη, τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Ηρακλείου όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι 42 συνάδελφοί τους που οι συμβάσεις τους έχουν λήξει.

Από τα 1.500 παιδιά που σήμερα είναι στους παιδικούς σταθμούς υπολογίζεται ότι περίπου 500 παιδιά μένουν εκτός και έπεται συνέχεια. Με ανακοίνωσή τους οι γονείς και κηδεμόνες των ΚΕΠΑ Ηρακλείου δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή όπως αναφέρουν των συμβασιούχων και του μόνιμου προσωπικού. Στα πλαίσια αυτά και οι γονείς θα συμμετέχουν σήμερα στην παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Ηρακλείου για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι 42 συμβασιούχοι.

Για τα παραπάνω, ανακοίνωση εξέδωσε και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ μαζί με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ηρακλείου, καλώντας τους εργαζόμενους, τους συμβασιούχους και τους γονείς σε κοινό μέτωπο που θα δώσει ταξική απάντηση στους δρόμους με αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ