Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μεγάλο χαράτσι και στη Θεσσαλονίκη

Από 33 έως 50% αυξάνει το κόστος μετακίνησης για το επιβατικό κοινό στη Θεσσαλονίκη από την 1η Γενάρη. Στην απόφαση αυτή φαίνεται να καταλήγει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα:

  • Η τιμή του απλού εισιτηρίου αυξάνεται από τα 0,60 στα 0,80 λεπτά με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος της μετεπιβίβασης. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος μετακίνησης για κάθε επιβάτη που χρησιμοποιούσε μόνο ένα λεωφορείο ανά διαδρομή αυξάνεται κατά 33,33%.
  • Η τιμή του εισιτηρίου χρονικής διάρκειας μιάμισης ώρας, με το οποίο θα επιτρέπονται οι μετεπιβιβάσεις, θα ανέλθει στα 0,90 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό το κόστος μετακίνησης για κάθε επιβάτη που χρησιμοποιούσε περισσότερα του ενός λεωφορεία ανά διαδρομή αυξάνεται κατά 50%.
  • Στην περιοχή της επέκτασης, η οποία εξυπηρετείται υποχρεωτικά μέσω μετεπιβίβασης, η τιμή του εισιτηρίου αυξάνεται επίσης στα 0,90 ευρώ.
  • Αυξήσεις αναμένονται και στις κάρτες, οι οποίες όμως θα είναι μικρότερες του 30%.
  • Συνεχίζει να ισχύει η έκπτωση 50% που προβλέπεται για τους μαθητές, τους φοιτητές, τους ανέργους και τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ