Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2010 - Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Με στάσεις εργασίας και απεργίες οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται, σε βάρος τους και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και στις πολιτικές επιλογές που προωθούνται εντείνοντας παραπέρα την επίθεση.

Χτες, Πέμπτη, στην επισκευαστική βάση της ΕΘΕΛ στο Ρέντη, η μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε το εξής πρόγραμμα κινητοποιήσεων:

Δευτέρα 20/12, δύο στάσεις εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας έως 9 π.μ. και εννέα το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας).

Τρίτη, 21/12, στάση εργασίας 12μ.-4μ.μ.

Τετάρτη 22/12, 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Μεταφορών.

Πέμπτη, 23/12, δύο στάσεις εργασίας όπως τη Δευτέρα.

Παρασκευή 24/12 όπως την Τρίτη 21/12.

Στη γενική συνέλευση οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις κατήγγειλαν τις ηγεσίες όσων συνδικαλιστικών παρατάξεων εμφανίζονται σήμερα αιφνιδιασμένες από την οξύτητα της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι. Τόνισαν την ανάγκη οργανωμένου και πειθαρχημένου αγώνα όπως και του συντονισμού της δράσης με τους άλλους εργαζόμενους σε ταξική κατεύθυνση.

Αξιοσημείωτο της γενικής συνέλευσης ήταν οι αποδοκιμασίες ενάντια σε όσους προσπάθησαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να μετατρέψουν τις κινητοποιήσεις με αυθαίρετο τρόπο και εκτός μαζικών διαδικασιών σε απεργία διαρκείας και που με τον τρόπο αυτό βαδίζουν ενάντια στην ανάγκη για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Στα άλλα μέσα έχει εκφραστεί επίσης ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων από το οποίο το μόνο που έχει ανακοινωθεί επίσημα είναι η σημερινή στάση εργασίας 11π.μ.-4μ.μ. για τρόλεϊ, μετρό, προαστιακό, τραμ, ΗΣΑΠ και για τον ΟΣΕ 12 π.μ.-4 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ