Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εξώδικο για τις δωρεάν παραχωρήσεις

Εξώδικο απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ προς τη διοίκηση της ΕΡΤ και τη διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ 3, τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Τ. Χυτήρη, με το οποίο ζητά να αμείβεται η ΕΡΤ για την παραχώρηση προς τα ιδιωτικά κανάλια ειδησεογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού.

Την παραχώρηση από την ΕΡΤ προς τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλου μέρους ειδησεογραφικού υλικού και οπτικοακουστικού αρχείου (pool), καθώς και της εγκατάστασης και λειτουργίας οπτικής ίνας συνδεδεμένης επίσης με τα ιδιωτικά κανάλια, στο εξώδικο η ΠΟΣΠΕΡΤ την χαρακτηρίσει «μη σύννομη πρακτική» που γίνεται με την ανοχή των παραπάνω. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, το «συντελούμενο έγκλημα σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων και επιχειρησιακών δικαιωμάτων της ΕΡΤ ΑΕ» γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο θυσιών και περικοπών τόσο του ελληνικού λαού, που επωμίζεται τη δαπάνη λειτουργίας της ΕΡΤ, όσο και των ίδιων των εργαζομένων της, στους οποίους επιβάλλονται μισθολογικές περικοπές στο όνομα της βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης στην ΕΡΤ ΑΕ.

Εφόσον δε σταματήσει η «παράνομη αυτή πρακτική, δεν κοστολογηθούν και γίνουν άμεσα οικονομικά απαιτητές οι υπηρεσίες αυτές προς οποιονδήποτε τρίτο και δεν διασφαλιστούν διαδικασίες κεντρικού ελέγχου, έγκρισης, καταμέτρησης, διαφάνειας ως προς όλες τις συναλλαγές και καταγραφής και αναφοράς της ΕΡΤ ως νόμιμου δικαιούχου του τηλεοπτικού και αρχειακού υλικού», η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: Θα προβαίνει με δικά της μέσα στην καταγραφή όλων των παραχωρηθέντων στοιχείων με ακριβή χρονομέτρησή τους. Θα αναζητήσει τις οικονομικά απαιτητές απώλειες σε βάρος της περιουσίας της ΕΡΤ ΑΕ με αποζημιωτικές αγωγές. Θα απαιτήσει δικαστικά την επίδειξη νομιμοποιητικών εγγράφων και αποφάσεων αρμοδίων οργάνων και υπηρεσιακών υπευθύνων, στις οποίες ερείδονται απαράδεκτα φαινόμενα τύπου «οπτική ίνα» και παραχώρηση υλικού που αποτελεί περιεχόμενο πανάκριβων συμβάσεων με αποκλειστικό δικαιούχο την ΕΡΤ ΑΕ και δικαιοπάροχο διεθνή πρακτορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ