Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Το μέλλον του κόσμου δεν μπορεί να είναι η βαρβαρότητα

Σε συνέδριο στα πλαίσια του Φεστιβάλ μίλησε την Τρίτη ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης εκ μέρους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης

«Το μέλλον του κόσμου δεν μπορεί να είναι άλλο από μια κοινωνία όπου οι λαοί θα καθορίζουν οι ίδιοι την τύχη τους», υπογράμμισε ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), μιλώντας την Τρίτη το απόγευμα στο συνέδριο που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ με θέμα: «Η πάλη για την ειρήνη, την εθνική κυριαρχία και αλληλεγγύη, ενάντια στον ιμπεριαλισμό».

Εκ μέρους του ΠΣΕ, που συσπειρώνει οργανώσεις σε πάνω από 100 χώρες, σημείωσε ότι «ιδιαίτερα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης, όπου - κυρίως - οι νέοι εργαζόμενοι και οι γυναίκες γίνονται τα θύματα των καπιταλιστικών μέτρων και της αυξανόμενης ανεργίας, γίνεται πιο φανερό ότι ο αγώνας για ειρήνη και κυριαρχία των λαών είναι βαθιά συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στο μεγάλο κεφάλαιο», είπε και συνέχισε: «Ο ιμπεριαλισμός και ο νόμος του κέρδους είναι οι πηγές για τη δυστυχία και τα βάσανα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, υπάρχει μια κοινή βάση για την αδικία σε όλες τις πτυχές της ζωής της νεολαίας σε όλες τις χώρες». Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο του ΝΑΤΟ, αλλά και της ΕΕ ως ιμπεριαλιστικού οργανισμού, θυμίζοντας την εχθρική στάση της απέναντι στη σοσιαλιστική Κούβα, αλλά και απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης, τον οποίο πιέζει με όλα τα μέσα.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του εκπροσώπου της ιρλανδικής αντιπροσωπείας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πάλη του ιρλανδικού λαού κατά του βρετανικού ιμπεριαλισμού, τις κυβερνήσεις της χώρας που έχουν προδώσει τον ιρλανδικό λαό και ζητούν από τους εργαζόμενους να πληρώσουν την κρίση. «Ομως η κρίση είναι του καπιταλισμού, δεν είναι δική μας. Και η κυβέρνηση δίνει δισεκατομμύρια ευρώ για να προστατεύσει τους καπιταλιστές», είπε, τονίζοντας: «Το δικό μας μάθημα πρέπει να γίνει μάθημα για όλους τους λαούς: Αν δεν χτίσουν οι εργάτες το δικό τους κράτος δε θα είναι ποτέ ελεύθεροι», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ