Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Εικαστικά
Κατακερματισμός και ανασύνθεση

Εργο του Μ. Γιανναδάκη
Εργο του Μ. Γιανναδάκη
Εκθεση έργων ζωγραφικής του Μανόλη Γιανναδάκη εγκαινιάζεται στις 10 του Γενάρη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4, Δεξαμενή). Πρόκειται για έργα της τελευταίας περιόδου δουλιάς του καλλιτέχνη, που παραπέμπουν σε μια κεντρική ιδέα, στον κατακερματισμό και την ανασύνθεση του «χώρου». Εργα καμωμένα με τεχνικές μεικτές συνθετικών και μεταλλικών στοιχείων, επιστρώσεις ελαφρών χρωματικών υλών, επιζωγραφίσεις σχεδίων. Ολοι αυτοί οι συνδυασμοί του ασπρόμαυρου σχεδίου και χρώματος μαζί με τις σχεδιαστικές αποτυπώσεις αντικειμένων, οδηγούν σε μια σύγχυση του πραγματικού με το φανταστικό χώρο, υπογραμμίζοντας τα τεχνολογικά και μηχανικά στοιχεία μέσα σε χώρους που θυμίζουν εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις ή χώρους υπό αναδόμηση.

Οπως σημειώνει ο Μ. Στεφανίδης, «σταθερό θέμα του Μ. Γιανναδάκη είναι ο "χώρος" και η συνειδητοποίησή του, όχι η απόδοσή του. Ετσι μεταφέρει το "χωρικό" του βίωμα σε γραμμές και σε φόρμες και μεταπλάθει το συγκινησιακό - ψυχικό σε μορφικό - αισθητικό, ισορροπώντας ανάμεσα στην αυθορμησία και τον προγραμματισμό, ανάμεσα στην οργάνωση και την έκπληξη».

«Η εργασία του Μ. Γιανναδάκη», τονίζει ο Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, «υπογραμμίζει μια διαφορετική, μια νέα αντίληψη της ζωγραφικής επεξεργασίας κατά την οποία η εικόνα κατασκευάζεται αναλογικά προς την υλική της υποδομή, αλλά και προς την τεχνική επεξεργασία των υλικών της προϋποθέσεων». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 του Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ