Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Παρέμβαση στα ιατρεία του ΙΚΑ στη Νέα Ζωή

Παρέμβαση στα ιατρεία του ΙΚΑ στη Νέα Ζωή Περιστερίου, τα οποία ουσιαστικά υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Περιστερίου.

Τα ιατρικά ραντεβού καθυστερούν μέχρι και 40 μέρες, συμβάσεις γιατρών που λήγουν πλέον δεν ανανεώνονται, με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να έχουν φύγει 18 γιατροί (εκ των οποίων 14 γιατί έληξε η σύμβασή τους και 4 επειδή συνταξιοδοτήθηκαν). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πλέον υπάρχουν ελλείψεις σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει ρευματολόγος, οδοντίατρος, δερματολόγος και ουρολόγος, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 140.000 στη Νέα Ζωή να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του ΙΚΑ δεν επιτρέπει να γράφουν τα φάρμακά τους στο ΚΑΠΗ όπου κι ερχόταν γιατρός, όπως γινόταν πριν από λίγο, κάτι που αναγκάζει τους συνταξιούχους είτε να περιμένουν πολλές μέρες μέχρι να κλείσουν ραντεβού, είτε να σταλιάζουν από τις 5 το πρωί μπροστά από το ΙΚΑ μήπως και καταφέρουν και εξυπηρετηθούν από κάποιο γιατρό που θα ξεπεράσει κατά πολύ τα ημερήσια ραντεβού προκειμένου να εξυπηρετήσει όλο αυτό τον κόσμο.

Οι συγκεντρωμένοι, αφού ύψωσαν πανό που έγραφε «Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία Για Ολο Το Λαό», κάλεσαν τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική. Στην παρέμβασή του ο Γιώργος Καταχανάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο όνομα της κρίσης περικόπτει τις μη παραγωγικές δαπάνες του Δημοσίου, δηλαδή δαπάνες που αφορούν την Υγεία και την Παιδεία. Από τη μια χαρίζει ζεστό χρήμα στις τράπεζες φτάνοντας μέχρι στιγμής τα 78 δισ. και από την άλλη τα νοσοκομεία, το ΙΚΑ, έχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, φτάνοντας στο σημείο σε ορισμένες περιπτώσεις να μην υπάρχουν ούτε γάζες. Εργάτες, συνταξιούχοι, δεν πάει άλλο. Για να κατακτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε έχουμε το δικό μας μονόδρομο, την οργάνωση και δράση, την ενδυνάμωση των σωματείων μας. Οργανώνουμε το δικό μας μέτωπο για ανάπτυξη προς όφελος της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Περιστερίου στο διευθυντή του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ