Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Τα βλέμματα στη Λάρισα

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των «16» στο κύπελλο ποδοσφαίρου με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο παιχνίδι της Λάρισας με την ΑΕΚ. Χαρακτηριστικά τελικού - αν όχι κάτι περισσότερο - έχει αποκτήσει, για την ΑΕΚ, η αποψινή (20:00, conn-x) αναμέτρηση κυπέλλου στη Λάρισα. Υστερα από τις τραγικές εμφανίσεις και τα αποτυχημένα αποτελέσματα στη Super League, το κύπελλο είναι πλέον ο μοναδικός θεσμός όπου μπορεί να κατακτηθεί τίτλος. Ταυτόχρονα, η νίκη και η πρόκριση στους «8» θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις και θα «αγοράσει» χρόνο για διοίκηση, προπονητή, παίχτες.

Ο Χιμένεθ ανέφερε ότι «δεν είναι δίκαιο να πούμε ότι είναι το μόνο που μας μένει» αλλά παραδέχτηκε πως «είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι». Η διοίκηση έχει επιβάλλει πρόστιμο στους παίχτες που όχι μόνο δε θα επανεξεταστεί αλλά ίσως αυξηθεί σε περίπτωση αποκλεισμού. Οι ποδοσφαιριστές δηλώνουν (αλλά σχεδόν κανείς δεν τους πιστεύει μέχρι να το αποδείξουν εντός παιδιάς) ότι έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση.

Πάντως, ο Χιμένεθ στις δηλώσεις του - για την κατάσταση των «κιτρινόμαυρων» - τόνισε πως δεν «πετάει» λευκή πετσέτα και προανήγγειλε ξανά σύντομα (μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων) εκκαθαρίσεις.

Ευνοϊκές δεν είναι οι συνθήκες ούτε και για την γηπεδούχο Λάρισα. Βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και το «φάντασμα» του υποβιβασμού προβάλλει ευδιάκριτα. Γεγονός που έχει ρίξει την ψυχολογία στο ναδίρ. Εκεί (στη βελτίωσή του) στοχεύει κυρίως ο Γιόρν Αντερσεν. Που ξέρει ότι η νίκη - πρόκριση θα βοηθήσει πολύ ψυχολογικά.

  • Νωρίτερα, σε μια ακόμα «μονομαχία» ομάδων της «μεγάλης» κατηγορίας, ο Ηρακλής αντιμετωπίζει την Κέρκυρα (17:30, conn-x). Αμφότερες με ανεβασμένο ηθικό (από τις νίκες τους - στο πρωτάθλημα - επί των δικεφάλων, δηλαδή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα) επιζητούν συνέχεια των επιτυχιών. Η αυλαία της ημέρας θα «ανοίξει» με την αναμέτρηση Εθνικού Αστέρα - Διαγόρα Ρόδου (15:30, conn-x).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ