Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Υποπτα παιχνίδια των επιχειρηματιών

Απάντηση στα ύποπτα παιχνίδια των επιχειρηματιών-ιδιοκτητών των ομάδων τους που μέσω αποφάσεων της Λίγκας τους (ΕΣΑΠ) έκαναν λόγο για ...επιστροφή στον ερασιτεχνισμό από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες αλλά και του γεγονότος ότι τίθεται εν αμφιβόλω η συνέχιση της κρατικής επιχορήγησης για το μέλλον. Μια κίνηση που περισσότερο φανερώνει τα ...ύποπτα παιχνίδια των επιχειρηματιών που σκοπό έχουν το δικό τους κέρδος παρά το ενδιαφέρον τους για το άθλημα. Αλλωστε μόνο απορίες μπορούν να δημιουργηθούν από τέτοιου είδους σκέψεις των ανθρώπων που είτε αυτοί που είναι σήμερα είτε οι προκάτοχοί τους στις ίδιες θέσεις, ήταν αυτοί που άνοιξαν την πόρτα του επαγγελματισμού στο άθλημα με γνώμονα πάντα το δικό τους συμφέρον. Η σημερινή κατάσταση του αθλήματος με τους ίδιους τους επιχειρηματίες να αθετούν τις υποσχέσεις που οι ίδιοι έχουν, βάσει των συμβολαίων, με τα οφειλόμενα προς τους παίκτες να εκκρεμούν ακόμα και δύο-τρία χρόνια, τα σωματεία που αφήνονται στην μοίρα τους ελέω των συμφερόντων του εκάστοτε ιδιοκτήτη που τα μεταχειρίζεται σαν τσιφλίκι, αποδεικνύει περίτρανα το σκοπό της επαγγελματοποίησης του αθλήματος.

Μάλιστα όπως τονίζουν οι παίκτες στην ανακοίνωσή τους, οι όποιες σκέψεις έχουν σαν σκοπό τις όσο το δυνατόν λιγότερες υποχρεώσεις για τους επιχειρηματίες που πλέον θα πραγματοποιούν τα σχέδιά τους ανεξέλεγκτοι.

«(...) Προφανώς, οι παράγοντες του αθλήματός μας είναι τόσο ερασιτέχνες που δεν αντέχουν τον επαγγελματισμό. Θέλουν να επαναφέρουν τα δελτία, για να γλιτώσουν τι; Τις ασφαλιστικές εισφορές και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Να παραγράψουν τα χρέη; Μα και έτσι να γίνει, ακόμα και να καταφέρουν να επαναφέρουν το άθλημα στην δεκαετία του '80, η ανικανότητα είναι τόσο μεγάλη, που αποκλείεται να καταφέρουν και πάλι να είναι συνεπείς»,

αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι παίκτες.

Μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης του ΠΑΣΑΠ σε δηλώσεις του στην αθλητική ιστοσελίδα SentraGoal ο πρόεδρος της Λίγκας, Παντελής Ταρνατώρος, μολονότι χαρακτήρισε την ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ ως «πολεμικό ανακοινωθέν», δεν θα εμπλακεί σε στείρα αντιπαράθεση με το όργανο των αθλητών, το οποίο συμβούλευσε μάλιστα να διαβάζει και να ερμηνεύει σωστότερα τις ανακοινώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ