Τετάρτη 3 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 18 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ, τα αδέρφια του Μήτσος και Βασίλης Παπαδούλης προσφέρουν, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΤΣΙΚΑ, ο οποίος χάθηκε πρόωρα, φίλοι και σύντροφοί του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ναυπάκτου Αιτωλοακαρνανίας, 150.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων γονιών μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 10.000 δρχ.

Θεόδωρος και Λούλα Διακουμή

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΓΙΑΝΝΗΣΠΟΛΙΤΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και συνεπής αγωνιστής για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης.

Η γυναίκα του Πόπη

Τα παιδιά και η εγγονή του

* * *

Φωτ.

Στις 24 του Δεκέμβρη, συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας η πολυαγαπημένη μάνα μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ. Γεννήθηκε το 1907 στο χωριό Φιλιππαίοι Γρεβενών. Το 1942 οργανώθηκε στο ΕΑΜ του χωριού της μαζί με τον άντρα της Βασίλη. Στις αρχές του 1943, εντάχθηκε στη Χ Μεραρχία του ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος σε μάχες ενάντια στους κατακτητές. Για την αντιστασιακή δράση της, κυνηγήθηκε μετά την Απελευθέρωση. Το 1946 αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΣΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη από τα τέλη του 1949 ως το 1978, που επέστρεψε στην πατρίδα για να συνεχίσει τον αγώνα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, η κόρη της Ανδρομάχη, ο γαμπρός της Ηλίας Βοβουρας και τα εγγόνια της προσφέρουν 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 20.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

* * *

Με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στην ΚΕ του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλεξάνδρειας, 30.000 δρχ.

Κατίνα Βογιατζή

* * *

Στις 9 Γενάρη 1944, οι Γερμανοί εκτέλεσαν στο Μάνεσι (κοντά στο Ανάπλι) τον ΜΑΚΗ ΞΥΔΗ, ΕΠΟΝίτη, 18 χρόνων. Ηταν συμμαθητής μου και ένας εξαίρετος νέος άνθρωπος.

Στη μνήμη του, προσφέρω 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Μοσχάτου.

Θοδωρής Κοΐνης

* * *

Στη μνήμη του ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΒΡΕΤΤΑ εργάτη γης στην Παλαιομάνινα - Στρογγυλοβούνι Αιτωλοακαρνανίας και προλετάριου βιομηχανικού εργάτη στην Αθήνα, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεταξουργείου - Βάθη, 10.000 δρχ.

Ο πρωτανιψιός του Χρήστος Κοσόβας

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ (πέθανε το Γενάρη 1963) και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ (πέθανε το Μάρτη 1963), του ΣΤΕΦΑΝΟΥ (πέθανε τον Οκτώβρη 1979) και της ΣΤΕΛΛΑΣ - ΑΝΝΑΣ (πέθανε το 1953), ως έκφραση ευγνωμοσύνης για τη στήριξή τους στις ταλαιπωρίες του αγώνα στα «πέτρινα χρόνια», προσφέρουμε προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου 10.000 δρχ.

Γιώργος και Σουλτάνα Λεμονίδη

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ, τυπογράφος, όλη τη ζωή του την πέρασε στις φυλακές και τις εξορίες (Καλπάκι 1926, Αϊ - Στράτης, Ακροναυπλία, Γιούρα) και στα παράνομα Τυπογραφία. Δίδαξε αφοσίωση, ήθος, κομματικότητα.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, προσφέρω 10.000 δρχ.

Γιώργος Λεμονίδης

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αδελφών μου ΓΙΩΡΓΟΥ και ΛΕΥΤΕΡΗ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗ, καθώς και στη μνήμη των συγχωριανών μου από τη Χόσεψη Αρτας, μαχητών του ΔΣΕ, που έπεσαν στον Εμφύλιο, προσφέρω για το 16ο Συνέδριο 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Χρήστος Νταβαντζής

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΗ ΔΗΜΟΥ και όλων των κομμουνιστών, προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ ως τέταρτη δόση και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Υμηττού της ΠΕΑΕΑ.

Οικογένεια Ελένης Δήμου - Τρανού

* * *

Πρόσφατα έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και αντί για λίγα λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω, όπως εκείνος θα το 'θελε, 10.000 δρχ. στο κόμμα των εργαζόμενων, στο τιμημένο ΚΚΕ, για το οποίο αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Γιώργος Υετίων

* * *

Στη μνήμη των πρόωρα αδικοχαμένων αγωνιστών και κοινωνικών παραγόντων του Πειραιά μας: Της παιδιάτρου ΣΟΦΙΑΣ (Φούλης) ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ, του προέδρου ποδοσφαιρικών σωματείων και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση» ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΛΠΕΑ, των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΕΥΤΥΧΗ ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ, προσφέρω για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, 15.000 δρχ.

Προσφέρω, επίσης, άλλες 15.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών μου ΙΑΚΩΒΟΥ και ΜΑΡΙΚΑΣ και του αδελφού μου ΜΑΝΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ.

Γιάννης Νταουντάκης

* * *

Ο Νίκος Καρσαφάδος προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Αχαρνών και 5.000 δρχ. στη «Δημοκρατική Μέριμνα», στη μνήμη των γονιών του, των αδερφών του ΓΙΩΡΓΟΥ, ΗΛΙΑ, ΤΑΣΟΥ και του γαμπρού του ΣΤΑΘΗ.

* * *

Στη μνήμη του ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ και του ΑΓΓΕΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Βασίλης Πορφυρίου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ