Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ
φωτο

Στη μνήμη του αξέχαστου κομμουνιστή ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΑΤΕΡΗ που χάθηκε πρόωρα και άδικα, προσφέρω για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Δημ. Παπαδήμας

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, πρώτου εκδότη των «Θεμάτων Παιδείας», η Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού καταθέτει το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου συζύγου μου, ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΑΡΟΥ, μέλους του ΚΚΕ πιστού μέχρι το τέλος της ζωής του, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 30 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου.

Η σύζυγος, Παναγιώτα Λιάρου

***

φωτό

Σήμερα, 30 Δεκέμβρη 2010, συμπληρώνεται ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή, η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΥΔΑ (Μπέμπα). Το 1942 οργανώνεται στην ΟΚΝΕ και, ένα χρόνο αργότερα, στο ΚΚΕ. Στη διάρκεια της κατοχής, το Δεκέμβρη του '44 και την κατοπινή σκοτεινή περίοδο, αναπτύσσει πλούσια δράση διαποτισμένη με τα ιδανικά της ελευθερίας, της απελευθέρωσης του Ανθρώπου από το ζυγό της ταξικής καταδυνάστευσης, με τα ιδανικά του κομμουνισμού. Με φλόγα και αυταπάρνηση αγωνίζεται για τις ιδέες της στα πλαίσια των γνωστών συνθηκών και γίνεται μέλος της Αχτιδικής Αν. Συνοικιών. Μέχρι την τελευταία πνοή της, μένει πιστή στα ιδανικά που πάλεψε όλη της τη ζωή με αχώριστο καθημερινό της σύντροφο τον «Ριζοσπάστη». Εζησε μια τίμια ζωή αγωνιζόμενη για ένα ανώτερο ιδανικό.

ΔΑΝΗΛΟΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
ΔΑΝΗΛΟΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Στη μνήμη της, ο γιος της προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

***

φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου και πατέρα, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΚΗ, η Αργυρώ και η Μαρία Τσική, προσφέρουν 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Καθηγητών Πειραιά.

***

φωτο

Στη μνήμη του συντρόφου μας, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, προσφέρουν, η Αγγελική Τσώλου 80 ευρώ στη ΝΕ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ, και η Μυρσίνη Μπέλλου 28 ευρώ, από το χαρτζιλίκι της, στο ΝΣ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης της ΚΝΕ.

***

φωτο

«Εφυγε», αναπάντεχα, από κοντά μας στα 46 του χρόνια ο φίλος και συναγωνιστής μας από τα παλιά, ΦΩΤΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. Από πολύ μικρός στη βιοπάλη, αλλά και στον αγώνα, μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ. Ο ήρεμος και πράος χαρακτήρας του και η γνήσια λαϊκή του συμπεριφορά πάντοτε ξεχώριζαν.

Στη μνήμη του, και με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρουμε το συμβολικό ποσό των 120 ευρώ στο Κόμμα.

Κώστας Φράγκος

Αναστασία Δημητρίου

Θανάσης Νικολόπουλος

***

φωτο 3

Στη μνήμη των αγωνιστων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΑΝΙΑ, ΦΩΤΗ ΚΡΑΝΙΑ και ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΚΡΑΝΙΑ, καθώς και του αγωνιστή, στελέχους του ΚΚΕ, ΔΑΝΗΛΟΥ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ, ο Σωτήρης Κρανιάς προσφέρει 50 ευρώ, ως τρίτη δόση στο ΚΚΕ, για την οικονομική του εξόρμηση, μέσω της ΚΟ Βύρωνα.

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΜΙΜΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ και ΝΤΙΝΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑ, που είχαν αφιερώσει τη ζωή τους στα ιδανικά του Κομμουνισμού, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Κ.Κ.

***

φωτο 2

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΓΙΑ και της συντρόφισσάς του στη ζωή και στον αγώνα ΒΑΓΙΑΣ τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».


 ΚΡΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΡΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΡΑΝΙΑΣ ΦΩΤΗΣ
ΚΡΑΝΙΑΣ ΦΩΤΗΣ

Ντίνα Κρεμμύδα
Ντίνα Κρεμμύδα

ΡΑΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΡΑΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΡΑΓΙΑ ΒΑΪΑ
ΡΑΓΙΑ ΒΑΪΑ

ΛΙΑΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΙΑΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 Χριστόφορος Ματέρης
Χριστόφορος Ματέρης

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΥΔΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΥΔΑ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΚΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ