Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πάνος Κασαπίδης
Πάνος Κασαπίδης
Φωτο 18/5/2010

Τιμώντας και φέτος τη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας ΓΙΑΝΝΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΩΣΤΙΔΑΚΗ (φωτό) και ΑΝΤΩΝΗ και ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΩΤΗ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη, 50 ευρώ.

Εφη και Νίκος

φωτό

Στη μνήμη της αγαπημένης και αξέχαστης συντρόφισσας και φίλης μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΑΥΔΑ, που στις 30 Δεκέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

Αθηνά Καλούδη

***

Στη μνήμη της αδελφής μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ, ενός από τα θύματα της ηρωικής πορείας των αόπλων που έπεσε στα Πιέρια, και για την ανέγερση του Μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα προς τιμήν των τιμημένων νεκρών της μάχης της Φλώρινας, προσφέρω 100 ευρώ.

Δημήτριος Ντάλας του Ηλία

***

φωτο

Στις 29.12.2009 «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο αγαπημένος μου σύντροφος, για 66 χρόνια μαζί, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, μεγάλος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης που πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του σε εξορίες και φυλακές. Ηταν πρωτοπαλίκαρο του ΕΛΑΣ, στρατιωτικός ακόλουθος του Σαράφη και του Μάντακα.

Η σύζυγός του

Παναγιώτα Γιαννοπούλου

***

Στις 19 Δεκέμβρη 2010, «έφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΕΛΕΝΗ ΓΡΙΒΑ - ΒΟΥΣΤΡΟΥ, από τα Γιάννενα.

Ηλίας Κασαπίδης
Ηλίας Κασαπίδης
Στη μνήμη της και στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην Ηπειρο ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΡΙΒΑ, ο αδελφός τους Κώστας Γρίβας, η γυναίκα του Ευστρατία και οι κόρες τους: Βάσω, Ελένη και Μαρία προσφέρουν: 150 ευρώ για την Νομαρχιακή Επιτροπή Γιαννίνων του ΚΚΕ και 250 ευρώ στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ».

***

Για τον αγαπημένο του ανιψιό ΕΥΤΥΧΗ ΚΡΟΜΜΥΔΑΚΗ, που κηδεύτηκε στις 12-12-2010 στο χωριό Ραβδούχα Χανίων Κρήτης, προσφέρει 50 ευρώ στην Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς για τη μνήμη του, ο θείος του Αρτέμης Κρομμυδάκης.

Η Επιτροπή Ειρήνης ευχαριστεί θερμά και εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

***

φωτο 2

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1920 στην Αθήνα. Φοιτητής Νομικής στην Κατοχή, μέλος της ΟΚΝΕ και στέλεχος του ΕΑΜ Παλαιών Σφαγείων, μετά τη Βάρκιζα έζησε 2 χρόνια στην παρανομία. Πέρασε στην Πελοπόννησο στα τμήματα του ΔΣΕ, πολέμησε με το βαθμό του λοχαγού και σκοτώθηκε σε ενέδρα στις 8 Μάρτη 1949.

Ο αδελφός του ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1926. Στέλεχος της ΕΠΟΝ στη γειτονιά του, τα Παλαιά Σφαγεία, το Δεκέμβρη του 1943, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, συνεργάτης των Γερμανών τον πρόδωσε σε γερμανική περίπολο. Τον έπιασαν και εκτελέστηκε το Φλεβάρη 1944, μαζί με άλλους 15 πατριώτες.

Γιάννης Κωστιδάκης
Γιάννης Κωστιδάκης
Στη μνήμη τους, η αδελφή τους, Κατερίνα Κασαπίδου, προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων.

***

φωτο

Πέρασαν 21 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν στην ΚΟΒ Κάτω Καισαριανής του ΚΚΕ 250 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

***

φωτό

Στη μνήμη του σ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, που «έφυγε» πριν λίγες μέρες από τη ζωή, σύντροφοί του από την ΚΟ Μεταμόρφωσης προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.


Γιάννης Σακελλαρίου
Γιάννης Σακελλαρίου

Αλεξάνδρα Κωστιδάκη
Αλεξάνδρα Κωστιδάκη

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος
Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Ευαγγελία Σταύδα
Ευαγγελία Σταύδα

Κωνσταντίνος Κοντογιαννόπουλος
Κωνσταντίνος Κοντογιαννόπουλος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ