Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
φωτο

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 21.4.2009, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αερομεταφορών. Κοιμήσου ήσυχα αγαπημένε μας, συνεχίζουμε στο πόδι σου μέχρι την τελική Νίκη.

Γιάννης - Βάλια - Νικολέτα

***

Στη μνήμη των αγωνιστών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΑΝΙΑ, ΦΩΤΗ ΚΡΑΝΙΑ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΡΑΝΙΑ, καθώς και του αγωνιστή, στελέχους του ΚΚΕ, ΔΑΝΗΛΟΥ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ, ο Σωτήρης Κράνιας πρόσφερε, 3η δόση, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτο

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, η γυναίκα του Τασία Παναγιώτου προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Μαλαγαρδή».

***

φωτο 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΛΕΑΝΘΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, κομμουνιστή με διώξεις από τη δεκαετία του '30, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που μετά την απελευθέρωση εξορίστηκε στην Ικαρία και τη Μακρόνησο. Επίσης, στη μνήμη της μητέρας μου ΣΟΦΙΑΣ (ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ) που όλα τα χρόνια στάθηκε παληκαρίσια δίπλα στον πατέρα μου.

Ακόμη, στη μνήμη της αδελφής μου ΠΑΡΕΣΑΣ, καθώς και της πεθεράς μου ΕΡΑΣΜΙΑΣ ΑΡΙΚΟΓΛΟΥ και του άνδρα της, ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΙΚΟΓΛΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας. Επίσης στη μνήμη των ανιψιών μου, ΤΑΣΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους της ΚΝΕ και ΑΣΗΜΙΝΑΣ, που και οι δυο τόσο νέοι και άδικα χάθηκαν, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΝΕ, μέσω της ΟΒ Δραπετσώνας της ΚΝΕ.

 ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
Γιώτης Ξανθόπουλος και Δήμητρα

***

φωτο

Στη μνήμη του σ. ΚΩΣΤΑ ΛΕΠΙΔΗ, μέλος του Κόμματος προσφέρει 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας της ΚΝΕ.

***

φωτό

Ο αδερφός μου ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΖΑΤΣΑΣ, το καλοκαίρι του 1941, μαθητής, ενώ μοίραζε προκηρύξεις για τον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης, συνελήφθη από τους Ιταλούς και αφού πέρασε από ιταλικό στρατοδικείο, φυλακίστηκε για ένα χρόνο. Τον Αύγουστο του 1944 τον συνέλαβε ο αρχηγός της ΠΟΚ και μαζί με άλλους 21 συντρόφους μεταφέρθηκε όμηρος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μύνστερ της Γερμανίας, όπου κρατήθηκε μέχρι τον Ιούνη του 1945 οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα. Το 1948 ήρθε στην Αθήνα. Σε μια απεργιακή συγκέντρωση συνελήφθη μαζί με άλλους συντρόφους και πέρασε ελληνικό στρατοδικείο, όπου καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση και μεταφέρθηκε στη Γυάρο. Δυόμισι χρόνια μετά, μεταφέρθηκε στις φυλακές της Κορίνθου απ' όπου αποφυλακίστηκε και την επόμενη μέρα πήγε φαντάρος.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Νικόλας Κοζάτσας

***

φωτο

Στη μνήμη της ανιψιάς μου, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΖΑΤΣΑ - Παντελάτου, που «έφυγε» από τη ζωή, τον Ιούλη 1999, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
Νικόλας Κοζάτσας

***

φωτό

Στη μνήμη του γιού μου, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΖΑΤΣΑ, και της συντρόφισσάς μου στη ζωή και τον αγώνα, ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΟΖΑΤΣΑ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 30.7.2010, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Νικόλας Κοζάτσας

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μου, ΘΩΜΑ και ΕΛΕΝΗΣ ΒΡΥΣΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας, που πέθαναν στις 9.5.2010 και 15.3.10, αντίστοιχα, προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Τα παιδιά τους και η εγγονή τους


ΠΑΝΤΕΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΑΝΤΕΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΖΑΤΣΑΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΖΑΤΣΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Στέλλα Κοζάτσα
Στέλλα Κοζάτσα

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΠΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΠΙΔΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΒΡΥΣΗ
ΕΛΕΝΗ ΒΡΥΣΗ

ΘΩΜΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ