Τετάρτη 3 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέλος και αρχή παραστάσεων
Οι τέσσερις πρωταγωνίστριες στο «Ολο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία»
Οι τέσσερις πρωταγωνίστριες στο «Ολο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία»
  • Στο θέατρο «Φούρνος» (Μαυρομιχάλη 168), παρουσιάζεται από χτες η παράσταση «Μικρές ερωτικές ιστορίες με τα δάχτυλα». Πρωταγωνιστές στην παράσταση είναι τα χέρια δύο ηθοποιών, της Χρυσούλας Αλεξίου και της Φλώρας Παντολέων, που υποδύονται διάφορους ρόλους ζωντανεύοντας ιστορίες αγάπης. Σκηνοθετική επιμέλεια Αντώνης Κουτρουμπής, σκηνογραφία - κατασκευές Στάθης Μαρκόπουλος, κοστούμια - περούκες Πηνελόπη Συρογιάννη, επιμέλεια φωνητικών αυτοσχεδιασμών Χαρά Δημοπούλου, φωτισμοί Παναγιώτης Μανούσος.
  • Εως τις 7 Ιανουαρίου στο θέατρο «Τόπος αλλού» (Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων), παρουσιάζεται η ιλαροτραγωδία του Κρ. Ντιούρανγκ, «Γελώντας άγρια». Μετάφραση Χρ. Παπαδάκη και Δ. Φραγκιόγλου. Σκηνοθεσία Τ. Τζαμαργιάς. Σκηνικά - κοστούμια Κ. Βρεττού και μουσική επιμέλεια Μ. Παπαδάκης. Παίζουν οι: Δημήτρης Φραγκιόγλου, Χριστίνα Παπαδάκη.
  • Εως τις 7/1 θα παίζεται «Ο Ντάνυ και η βαθιά γαλάζια θάλασσα» του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου». Θυμίζουμε ότι το πικρό, ενδιαφέρον, σύγχρονης κοινωνικής αλήθειας έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση -σκηνοθεσία Βασίλη Βαφέα, σκηνικά - κοστούμια Ιουλίας Σταυρίδου, φωτισμούς Ντίνου Κατσουρίδη. Παίζουν οι Νίκος Ορφανός, Εύα Βλαχάκου.
  • Αύριο στο θέατρο «Φανάρι» στον Κεραμικό, ανεβαίνει το έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, «Ολο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία», σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου. Πρόκειται για μια παράσταση ιστορική, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο «Αποθήκη» από την Αλίκη Γεωργούλη και την Εύα Κοταμανίδου. Στο Θέατρο «Φανάρι», τους τέσσερις χαρακτήρες γυναικών ερμηνεύουν οι: Καλλιόπη Ταχτσόγλου, Ολγα Πρωτονεταρίου, Βίκυ Ψαλτίδου και Μαρία Πατριαρχέα. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Αλίκης Γεωργούλη και Λίας Αγγουρίδου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιάννη Τζιώτη, οι φωτισμοί του Δημήτρη Δαμαλά και τη μουσική συνέθεσε το συγκρότημα «Ανεμος».
  • «Ενας ήρωας με παντούφλες», των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου, είναι το δεύτερο έργο για τη φετινή περίοδο της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου. Πρόκειται για ένα διαχρονικό έργο, το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο. Σκηνοθεσία Γιάννης Ιορδανίδης, σκηνικά - κοστούμια Γιάννης Μετζικώφ, μουσική Φίλιππος Τσαλαχούρης και φωτισμοί Σπύρος Κάρδαρης. Πρωταγωνιστούν η Μπέτυ Βαλάση και ο Νίκος Μπουσδούκος.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι πρεμιέρες συνεχίζονται (2013-10-17 00:00:00.0)
Φεστιβαλικές παραστάσεις (2013-08-02 00:00:00.0)
Ξένο ρεπερτόριο στο «Θέατρο Τέχνης» (2012-01-31 00:00:00.0)
Παραστάσεις Δευτερό-τριτα (2006-01-24 00:00:00.0)
Θεατρικές διαδρομές (2005-04-09 00:00:00.0)
Στην ώρα τους... (1997-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ