Σάββατο 6 Γενάρη 2001 - Κυριακή 7 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
ΓΚΑΖΙΕΣ

Η ΕΝΩΣΗ φέρνει τη δύναμη αλλά όχι πάντα... Ο γάμος πολυδιαφημίστηκε αλλά η χασούρα 20 δισ. δολαρίων σε δύο χρόνια δε δικαίωσε τις προσδοκίες. Η γερμανοαμερικανική συνύπαρξη της Ντέξλερ - Κράισλερ δεν αποτελεί γάμο από κεραυνοβόλο έρωτα αλλά από συμφέρον. Το κοινό συμφέρον όμως, ίσως οδηγεί σε διαζύγιο κοινή συναινέσει, αφού οι «κουμπάροι» δηλαδή οι μέτοχοι, καταλογίζουν δεκάδες λάθη στα επιτελεία και αμφισβητούν το αν η συμμαχία θα αποβεί τελικά προς όφελος των δύο πλευρών.

ΕΠΕΙΣΕ τους ειδικούς αλλά μάλλον δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά με τους απλούς οδηγούς. Το Α2 της Audi συγκίνησε με την πρωτοποριακή του σχεδίαση και τις κατασκευαστικές μεθόδους, τους «ειδικούς δημοσιογράφους» αλλά όπως ισχυρίζεται η εταιρία, η διαφημιστική καμπάνια δεν έχει πείσει τους αγοραστές. Αποτέλεσμα η παραγωγή να απέχει πολύ από τους στόχους. Η Audi πάντως υποστηρίζει, ότι η ψαλίδα μεταξύ στόχων και παραγωγής οφείλεται και σε έντονα προβλήματα ποιότητας.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ με την Audi, τέτοια προβλήματα στο να πείσει τους αγοραστές δε φαίνεται να αντιμετωπίζει η Peugeot. Το νέο 206 cc, το μικρό κάμπριο-κουπέ έχει κατακτήσει τις καρδιές 18 χιλιάδων αγοραστών που ήδη το έχουν παραγγείλει, ενώ ημερησίως το εργοστάσιο δέχεται περίπου 200 νέες αιτήσεις. Η αυξημένη ζήτηση οδηγεί στο ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής ενώ η παράδοση μέχρι στιγμής υπολογίζεται για την ώρα, 3 μήνες μετά την παραγγελία.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΥΠΟ ελαστικού εξελίσσει η Continehtal. Στόχος, το καλύτερο και ασφαλέστερο φρενάρισμα. Τα νέα λάστιχα θα συνδυαστούν με δύο συστήματα ηλεκτροϋδραυλικών φρένων και ευστάθειας. Αποτέλεσμα, να ασκείται η ιδανική δύναμη επιβράδυνσης σε κάθε τροχό και η μείωση των κλίσεων και των ταλαντώσεων. Σε μετρήσεις που έγιναν με 2 πανομοιότητα Golf, τα νέα ελαστικά χρειάστηκαν 29,44 μ. για να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο από τα 100 χλμ./ώρα, κάτι που μεταφράζεται σε 10 μέτρα μείωση στην απόσταση ακινητοποίησης.

ΤΗΝ «ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ» για πολλές αμαρτίες που λαμβάνουν χώρα στα μυαλά των ανδρών. Πρόκειται για την Κλόντια Σίφερ που τώρα κατηγορείται και για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Η Γερμανίδα καλλονή ποζάρει ιδιαίτερα ελαφρά ενδεδυμένη, σε αφίσα αλυσίδας πολυκαταστημάτων που κοσμεί τους δρόμους της πατρίδας της. Αποτέλεσμα, η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης των οδηγών στο δρόμο που όπως δήλωσαν δεν πάτησαν φρένο ή δεν σταμάτησαν σε κόκκινο αφού η προσοχή ήταν στραμμένη στην Κλόντια. Δε λείπουν δε και οι περιπτώσεις αποκαθήλωσης της αφίσας για «ιδιωτική χρήση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ