Κυριακή 9 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΤΑΚΗ ΠΑΤΟΥΛΑ που αταλάντευτα πάλεψε σε όλη του τη ζωή για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης και του ΚΚΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΗ, που στις 15 Ιουλίου έφυγε από τη ζωή κλείνοντας έξι μήνες απουσίας. Πολέμησε στην Αλβανία τους Ιταλούς και τους Γερμανούς και Βούλγαρους κατακτητές. Στην κατοχή βγήκε στο βουνό αντάρτης του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου, πολεμώντας τους κατακτητές και τους προδότες συνεργάτες τους. Δεν προλάβαμε να χαρούμε την απελευθέρωση και ήρθε η δεύτερη κατοχή από τους Αγγλους που νομιμοποίησαν όλους τους ντόπιους συνεργάτες, ταγματασφαλίτες δολοφόνους - προδότες, ενώ φυλάκισαν και εξόντωναν τους αγωνιστές Ελληνες πατριώτες. Δικάστηκε σε θάνατο, αλλά γλίτωσε στο πάρα πέντε την εκτέλεση, μένοντας 18 χρόνια φυλακή. Αντίθετα οι προδότες έμειναν ελεύθεροι για να συνεχίζουν τα εγκλήματά τους κατά του λαού και των αγωνιστών με την προστασία των Αγγλων.

Στην μνήμη του, η γυναίκα του Λουκία Πουλή, τα παιδιά τους, Θόδωρος και Μαρκησία, και τα εγγόνια τους, προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πατησίων, για τους αγώνες του για το καλό του λαού και της εργατιάς.

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ
***

Στην μνήμη της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΝΑΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, που "έφυγε" από τη ζωή στις 29.11.2010, τα παιδιά της, Νίκος και Ελένη Μάνθου προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, στη ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Οικοδόμων.

***

ΦΩΤ.

Σήμερα 9.1.2011 συμπληρώνονται 7 χρόνια από το θάνατο του ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΙΤΗ του Αριστείδη και της Ελένης. Γεννήθηκε το 1934 στο Εμμανουήλ Παπά Σερρών.

Για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε 150 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων.

Η σύζυγος, Κατερίνα

η κόρη, Ελένη

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των αξέχαστων συντρόφων μας, ΘΩΜΑ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, μελών του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής τους, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, για την τρίμηνη οικονομική εξόρμηση 2010 του Κόμματος.

Η σύζυγος, Σταυρούλα Μπατζιόλα, η κόρη, Αρετή, και τα εγγόνια

Η σύζυγος, Αρετή Παπαδοπούλου και τα παιδιά του

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη της μητέρας μου, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ, του αδελφού μου, ΓΕΩΡΓΙΟΥ και του συντρόφου ΜΗΤΣΟΥ, που μέχρι το τέλος της ζωής τους, έμειναν πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, η κόρη και συντρόφισσα Μαρία, και 100 ευρώ για το "Σπίτι του Αγωνιστή", μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Μαρία Λεωνίδου

***

Στην μνήμη της μητέρας μου, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, και των θείων μου, ΝΙΚΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 350 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Γ. Λυμπερόπουλος

***

2 ΦΩΤ.

Στις 30 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΩΑΚΕΙΜ - ΣΟΥΡΑΛΗ. Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, πιστή οπαδός του ΚΚΕ και από τους καλύτερους οικονομικούς ενισχυτές του Κόμματος στον Κορυδαλλό.

Πριν 11 χρόνια, στις 30 Οκτώβρη έπαψε να χτυπά η καρδιά του συντρόφου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ. Στέλεχος του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα της Μ. Ανατολής και γι' αυτό κλείστηκε στα σύρματα το 1944 με πολλούς άλλους συντρόφους από τους Εγγλέζους. Μετά την απελευθέρωση, το 1945, επέστρεψε στην Ελλάδα ελεύθερος, αλλά όχι για πολύ. Δεν άργησαν τα κυνηγητά από τους χωροφύλακες και έτσι κατέφυγε στο ΔΣΕ Ικαρίας. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ, 8 μαχητές του, παρ' όλες τις δυσκολίες και τις καθημερινές έρευνες της χωροφυλακής, έμειναν παράνομοι χωρίς να παραδοθούν, χάρη στην φροντίδα και την επαγρύπνηση του Ικαριώτικου λαού. Επέζησαν 8 ολόκληρα χρόνια παράνομοι, μη έχοντας τρόπο διαφυγής, ώσπου βρέθηκε σαν θεόσταλτος σωτήρας, ο Καπετάνιος Κώστας Μεγαλοοικονόμου, απολυμένος από τον Αη - Στράτη. Μέσα από πολλούς κινδύνους κατάφεραν να βρεθούν στις σοσιαλιστικές χώρες ως πολιτικοί πρόσφυγες. Με τη δικτατορία της χούντας, ο Στέφανος βρέθηκε στην Ελλάδα για αντιδικτατορική δράση, καθώς και οι περισσότεροι σύντροφοι της ομάδας του.

ΙΩΑΚΕΙΜ -Σούραλη ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΙΩΑΚΕΙΜ -Σούραλη ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Οι 8 σύντροφοι ήταν: ΤΣΕΡΜΕΓΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΚΟΤΖΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΤΣΑΜΠΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ, ΛΙΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΜΠΑΦΑΣ ΜΗΤΣΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΜΑΥΡΙΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ. Σήμερα, δυστυχώς, δεν ζει κανένας.

Στην μνήμη όλων των συντρόφων της Ομάδας, του καπετάνιου ΚΩΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και της συν/σας ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ, προσφέρω στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμησή του, 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ "Ταξιάρχη" Κορυδαλλού.

Παπαγεωργάκη Γιαννούλα

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του πατέρα μου, ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λαγανά, για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησής του, το ποσό των 50 ευρώ.

Η κόρη του

Πόπη Παπαδάτου

***

ΦΩΤ.

Στις 14 Γενάρη κλείνουν 9 χρόνια από τότε που έφυγε ο σύντροφός μου ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ από τις Φέρες Εβρου, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής του λαϊκού κινήματος.

Στην μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ.

Η σύντροφός του, Ζωή Μιχαηλίδου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη των ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΤΖΑΡΗ (φωτ.), ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΥΡΙΒΙΑΔΗ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, η Καλλιόπη Ασβεστοπούλου - Ματζάρη προσφέρει στην ΚΟΒ Αλεξ/πολης 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ γεννήθηκε το 1920 στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Με την είσοδο των Γερμανών στη χώρα πήρε αμέσως μέρος στον αντιφασιστικό αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Γραμματέας του Εφεδρικού ΕΛΑΣ πήρε μέρος στη μάχη της Καρδίτσας, το 1943, με τις γερμανικές δυνάμεις. Συνέχισε τη δράση του και, μετά την απελευθέρωση, συνελήφθη το 1947 και τον επόμενο χρόνο καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο Καρδίτσας σε 10 χρόνια φυλάκιση. Παρέμεινε έως το τέλος της ζωής του πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

ΣΙΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΣΙΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Στη μνήμη του, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μαγνησίας.

Τα αδέλφια του, Βασίλης και Μήτσος Παπαδούλης

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του σ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΙΜΗ που, πρόσφατα, έφυγε από κοντά μας, οι σύντροφοί του από την Καλλιθέα προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων ΝΑ συνοικιών της Αχτίδας Κατασκευών της ΚΟΑ.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από τότε που "έφυγε" από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας και αξέχαστος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ), στέλεχος και μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικός Επίτροπος της ηρωικής 2ης Μεραρχίας Ρούμελης του ΔΣΕ, με διοικητή το γενναίο καπετάν Διαμαντή.

Στη μνήμη του, στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρουμε 120 ευρώ στο Κόμμα (60 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου, και 60 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών).

Η σύζυγος Παρθένα, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤ.

Στις 8 Γενάρη 2011 συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το θάνατο της γυναίκας μου, ΚΟΥΛΑΣ ΛΙΟΥΤΑ, από την Αρναία Χαλκιδικής.

Στην μνήμη της, προσφέρω στην ΑΕ της Ρηνανίας - Βεστφαλίας όπου ζήσαμε πολλά χρόνια, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Αποστόλης Λιούτας

ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΦΑΝΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΦΑΝΗΣ
Τρόιστορφ Γερμανίας

***

2 ΦΩΤ.

Ο Δημοσθένης Κυριαζόπουλος από το Χειμώνιο Εβρου προσφέρει 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, στη μνήμη των αδερφών του: ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗ και ΗΛΙΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ.

Ο ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1922 στο Ζαλούφι Ανατολικής Θράκης. Παιδί της προσφυγιάς τελείωσε το Γυμνάσιο στο Διδυμότειχο. Από μαθητής οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Φοιτητής της Νομικής το 1942, κυνηγημένος από τους Γερμανούς, κατέφυγε στη Μέση Ανατολή. Στρατεύθηκε στην αεροπορία, ανέπτυξε πλούσια κομματική δράση και ήταν από τους πρωταγωνιστές του αντιφασιστικού κινήματος των αεροπόρων της Μέσης Ανατολής. Πιάστηκε από την αγγλική αστυνομία και το 1944 κατέληξε έγκλειστος στο στρατόπεδο Ντεκαμερέ. Το 1945 επέστρεψε στο Διδυμότειχο και αμέσως ανέλαβε Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής του ΚΚΕ στο Διδυμότειχο. Το καλοκαίρι του 1946 συνελήφθη και κλείστηκε στις φυλακές της Κομοτηνής. Στο στρατοδικείο που πέρασε αντέκρουσε όλες τις κατηγορίες. Ακολούθησε εξορία στη Σαμοθράκη και την Ικαρία. Το 1948 κατατάχθηκε στο ΔΣΕ στη Ρούμελη. Ηταν Πολιτικός Επίτροπος της 2ης Μεραρχίας με διοικητή τον καπετάν Διαμαντή. Σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1950.

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στο Διδυμότειχο το 1926. Από μαθητής Γυμνασίου οργανώθηκε, το 1942, στην ΕΠΟΝ και ήταν σύνδεσμος του 81 Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Το 1947 συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία ότι ήταν τροφοδότης του ΔΣΕ και πέρασε από φρικτά βασανιστήρια χωρίς να λυγίσει. Το 1952 δραστηριοποιήθηκε στην ΕΔΑ και, μετά τη μεταπολίτευση, εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, στην Αθήνα. Παρέμεινε πιστός στο κόμμα μέχρι την τελευταία του πνοή.

Με την ικανοποίηση από το θετικό για το κόμμα αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, έφυγε από τη ζωή το Νοέμβρη του 2010.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΝΤΡΑ που πέθανε στις 3/9/1995, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που αφιέρωσε όλη τη ζωή για την υπόθεση του σοσιαλισμού, πιστός στα ιδανικά του Κόμματος, καθώς και στη μνήμη του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΙΖΑΚΗ που οι φασίστες δολοφόνησαν στο χωριό Σωτηρίτσα Αγιάς το έτος 1950, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντίστασης και γραμματέας του ΕΑΜ. Δραπέτευσε από τις φυλακές , προσχώρησε στο Δημοκρατικό Στρατό όπου υπηρέτησε στην τροφοδοσία των περιοχών Κισσάβου και Μαυροβουνίου. Προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Βασιλική Μπάντρα

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο σ. ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΑΝΤΑΡΙΔΑΣ σε ηλικία 54 χρονών.

Ο σ. Στέλιος μεγάλωσε στη Σουηδία από μετανάστες γονείς και όταν επαναπατρίστηκε στο Σταυρό (Κουμάδες) Καρδίτσας, οργανώθηκε στο ΚΚΕ και ήταν «παρών» σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες του λαού της περιοχής.

Στη μνήμη του ο φίλος του Θωμόπουλος Βασίλης προσφέρει στη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΝΙΚΟΥ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΩΣΤΑ, η οικογένειά τους προσφέρει 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μεταλλικού Κιλκίς.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη της ΠΑΡΘΕΝΟΠΗΣ ΨΩΦΑΚΑ που έφυγε από τη ζωή στις 8.2.2004, ο σύζυγός της Θωμάς Ψωφάκας προσφέρει στο ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση, 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

Η Παρθενόπη ήταν αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ. Μετά την υποχώρηση έζησε πολιτική πρόσφυγας στην Σοβιετική Ενωση, στην Τασκένδη.

***

Στην μνήμη του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΖΙΝΑ, αγωνιστή συνδικαλιστή φίλου του ΚΚΕ που απεβίωσε στις 21.9.2010, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Εργοστασίων της ΚΟΘ, το ποσό των 100 ευρώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΝΤΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΝΤΡΑΣ
Ο γιος της Τζίνας Θεόδωρος

***

ΦΩΤ.

Στις 11.10.2010, έφυγε από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας ΡΑΧΙΛΗ ΑΡΑΠΕΛΗ, το γένος ΦΩΤΙΑΔΟΥ. Γεννήθηκε στα 1928 στο χωριό Μεγάλη Στέρνα Ν. Κιλκίς. Στο χωριό τελείωσε το δημοτικό και, σε συνέχεια, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το Μάη του 1948 κατατάχθηκε στο ΔΣΕ, στα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Λίγο πριν τον ελιγμό του ΔΣΕ τραυματίστηκε. Στάλθηκε για θεραπεία, στην αρχή στα Σκόπια και μετά στο Βελιγράδι και απ' εκεί στην πόλη Μπρνό Τσεχοσλοβακίας όπου και ξαναεγχειρίστηκε και θεραπεύτηκε. Στα 1952 παντρεύτηκε το Σ. Αραπέλη Λευτέρη, ανάπηρο του ΔΣΕ και έκαναν τρία παιδιά. Επαναπατρίστηκε οικογενειακώς το 1963 και εγκαταστάθηκαν στο χωριό της. Πέρασαν πολλές δύσκολες καταστάσεις. Η αδελφή μας Ραχίλη αναγκάστηκε να ξενιτευθεί, ξανά, μετανάστρια στα σκλαβοπάζαρα της Γερμανίας για να θρέψει τα ανήλικα παιδιά της και τον ανάπηρο άντρα της. Αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής της μέσα από τις γραμμές του ηρωικού ΚΚΕ και του αντιστασιακού λαϊκού κινήματος για ένα καλύτερο μέλλον του λαού και του τόπου.

Στην μνήμη της, τα αδέλφια της Γεώργιος και Στάθης Φωτιάδης προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περαίας Θεσσαλονίκης.

***

3 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των συντρόφων μου ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗ και ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, προσφέρω 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Γ.Ζ.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του αγαπημένου μας, ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΜΠΑΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που έφυγε από τη ζωή στα 90 χρόνια του - πριν ενάμισι χρόνο - προσφέρουμε στο "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ", 100 ευρώ.

Η γυναίκα του Ευδοκία

τα παιδιά του, Σπύρος και Κατερίνα

***

Στην μνήμη των γονιών μας: ΛΕΩΝΙΔΑ και ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ που δολοφονήθηκαν βάναυσα το 1948 από τους μοναρχοφασίστες. Επίσης, στην μνήμη, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΖΑΓΚΑΝΑ που είχαν πέντε παιδιά τους στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Από τα οποία, η ΚΟΥΛΑ και η ΕΛΕΝΗ σκοτώθηκαν μαχόμενες το 1948.

ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
Στη μνήμη τους, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 840 ευρώ.

Κώστας Κοκκινόπουλος

Λίτσα Ζαγκανά - Κοκκινοπούλου

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου, ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΑΛΠΑΚΙΩΤΗ. Ο σ. Μιχάλης γεννήθηκε το 1940 στο Ωραιόκαστρο Πωγωνίου Ιωαννίνων. Από 4 χρόνων έμενε στη Θεσσαλονίκη. Το 1963 βρέθηκε εργάτης μετανάστης στη Γερμανία. Το 1968 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και αναπτύσσει πλούσια δράση από τις γραμμές του, όπου εκλέγεται στο γραφείο της ΚΟΒ. Ακούραστος για τα δικαιώματα των μεταναστών, εκλέγεται στο ΔΣ της Κοινότητας, αναγνωρίζοντάς του την πρωτοπόρα δράση. Εζησε 45 χρόνια στο Γκέπινγκεν. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, το 2007, συνδέθηκε με το Κόμμα και συνέχισε τη δράση του. Ο σ. Μιχάλης πέθανε στις 20 Γενάρη αφήνοντας ακριβή παρακαταθήκη την αγωνιστική του συνέπεια, την κομμουνιστική του δράση, το ήθος και το παράδειγμά του.

Στην μνήμη του, η γυναίκα του Περσεφόνη, οι κόρες του, Δήμητρα και Γεωργία, καθώς και οι γαμπροί του, Θεόδωρος και Στέργιος, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Schwaebisch Gmuend , 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, που ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός.

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των γονιών μας: ΑΔΑΜΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ, ΠΟΛΥΑΝΙΔΗ ΜΙΧΑΗΛ και ΘΕΟΔΩΡΑΣ. Του αδελφού μας ΜΙΧΑΛΗ ΑΔΑΜΙΔΗ (φωτ.), μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε το 1947 στο λεκανοπέδιο των Μουριών. Της αδελφής μας ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ (φωτ.), μαχήτριας του ΔΣΕ που σκοτώθηκε το 1949 στις επιχειρήσεις των Κεδρυλλίων στο χωριό Σκεπαστό στο ύψωμα Τασιούλου, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Προχώματος.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ
Αντώνιος Πολυανίδης και η

σύζυγος Θεοδώρα Αδαμίδου

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των γονιών μας, ΚΑΡΟΛΙΔΗ ΣΥΜΕΩΝ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, και ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, που αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για τα ιδανικά της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πολίχνης του ΚΚΕ, για την ενίσχυση των αγώνων και των σκοπών του.

***

ΦΩΤ.

Ενόψει της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευκαρπίας της ΚΟΘ, στην μνήμη του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ.

Ο Αλέκος Δελβινιώτης γεννήθηκε το 1929 στο Δανύλιο Γρεβενών. Από τα παιδικά του χρόνια εργάτης. Στην κατοχή, εντάσσεται από την αρχή στη νεολαία του ΕΑΜ, πρωτοπόρος ΕΠΟΝίτης. Από το 1946, απ' το Δεκέμβρη, κατατάσσεται στο ΔΣΕ. Ακολούθως οργανώνεται στο ΚΚΕ όπου και έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του. Πήρε μέρος στις μεγάλες μάχες του Γράμμου - Βίτσι το 1948. Στην ανακατάληψη του Γράμμου το 1949, στις μάχες της Φλώρινας, στα Πατώματα, στη Μουργκάνα κά. Διετέλεσε διμοιρίτης Βαρέων Πολυβόλων με το βαθμό του ανθυπολοχαγού. Από το Μάρτη του 1949, υπήρξε μαθητής της ΣΤ' Σειράς του ΣΑΓΑ. Το παράδειγμα τέτοιων ανθρώπων μας φωτίζει να στεκόμαστε όρθιοι αυτές τις δύσκολες εποχές. Η ιστορία που χάραξαν αυτοί οι αγωνιστές με το αίμα τους και τον ιδρώτα τους, θα μείνει γραμμένη με χρυσά γράμματα. Αθάνατοι οι ήρωες των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και ΔΣΕ.

Η σύζυγός του Μαρία

τα παιδιά του, Ανθούλα, Θωμάς και Χρυσούλα

τα εγγόνια του

***

ΦΩΤ.

Στις 17 Γενάρη συμπληρώνονται 7 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο αδερφός μου, ΦΑΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και Μακρονησιώτης.

Στην μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, του κόμματος που υπηρέτησε ως το τέλος της ζωής του.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ο αδελφός του Τάσος

***

Στην μνήμη του συζύγου μου, ΜΥΡΩΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, προσφέρω στην ΚΟΒ Φιλύρων Θεσ/νίκης, 50 ευρώ, για το τιμημένο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Κυριακή Γρηγοριάδου

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου και συντρόφου μου, ΑΛΕΚΟΥ ΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στην ΚΟΒ Φιλύρου Θεσ/νίκης, 50 ευρώ, καθώς συμπληρώνονται 8 χρόνια, το Γενάρη, από τον θάνατό του. Ακόμη δεν μπορούμε να συνηθίσουμε Αλέκο μου την απουσία σου, δεν ξεχνάμε ποτέ. Με την δωρεά των οργάνων σου, ζουν άλλοι συνάνθρωποί μας και αυτό μας παρηγορεί ότι, κατά κάποιο τρόπο, ζεις. Πάντα θά 'σαι στην καρδιά μας και σε μένα και στα παιδιά σου.

Η γυναίκα σου και συντρόφισσά σου Αννα Βαρδοπούλου

***

ΦΩΤ.

Στις 23 Δεκέμβρη έκλεισαν 9 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας η πολυαγαπημένη μου σύζυγος και μητέρα, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (Σούλα).

Στην μνήμη της, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω της ΝΕ Κιλκίς, 120 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος στον αγώνα που κάνει ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του ιμπεριαλισμού. Για την ισοτιμία, την κοινωνική δικαιοσύνη, για σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Θα μας μείνει αλησμόνητη για την συνέπειά της και αφοσίωσή της στο ΚΚΕ για την αξιοπρέπειά της και την μεγάλη αγάπη στους συνανθρώπους της. Ποτέ δεν θα την ξεχάσουμε.

ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο σύζυγος Παύλος

τα παιδιά Δημήτρης και Ειρήνη

***

ΦΩΤ.

Στις 28.12.2010, συμπληρώθηκε ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας ένας φίλος και οπαδός του Κόμματός μας, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΜΑΖΙΔΗΣ. Γεννήθηκε στην Κορομηλιά Κιλκίς το 1930 από φτωχούς και τίμιους αγρότες γονείς. Μόλις 17 χρονών ανέλαβε προστάτης τριών οικογενειών και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 έφυγε στη Σουηδία. Ηταν πάντα «παρών» μέχρι τέλους της ζωής του στα οικονομικά πλάνα του Κόμματος. Πάντοτε υπερασπιζόταν τις ιδέες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού μέχρι τέλους της ζωής του.

Στην μνήμη του και στη μνήμη του σ. Φλωράκη, η γυναίκα του Δόμνα προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Επίσης, ο αδερφός του(Πετράκης) Δήμος προσφέρει 50 ευρώ, ο ξάδερφός του Κυριάκος από τη Σουηδία προσφέρει 500 κορόνες και, τέλος, ο ξάδερφός του Κώστας προσφέρει 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κορομηλιάς.

***

ΦΩΤ.

Σαν κεραυνός εν αιθρία, ήρθε το άκουσμα του θανάτου του σ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΡΤΑΝΙΔΗ. Ηταν Τρίτη 6 Δεκέμβρη, μέρα της γιορτής του που έφτασε το τραγικό μαντάτο του χαμού του. Ο σ. Νίκος ήταν το 5ο παιδί του Τσορτανίδη Ιωάννη, γνωστού λυράρη και αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Οι γονείς του φτωχοί αγρότες με πολυμελή οικογένεια δεν τα έβγαζαν πέρα κι ο Νίκος από μικρός αναγκάστηκε να δουλεύει και να πηγαίνει στο γυμνάσιο το οποίο τελείωσε με καλό βαθμό. Ηθελε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο αλλά τα οικονομικά του δεν το επέτρεπαν και αναγκάστηκε να πάει στην Αθήνα για να δουλέψει σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων μέχρι που βγήκε στην σύνταξη. Εκεί γνώρισε την γυναίκα του Καίτη και απέκτησαν τρία παιδιά. Ο Νίκος, από μικρός εμπνεύστηκε από τον Μαρξισμό - Λενινισμό, ήταν πιστός στους αγώνες του λαϊκού κινήματος και ταχτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Οι σύντροφοί του από τη Ν. Σάντα προσφέρουν στο ΚΚΕ που ήταν πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του, αντί για στεφάνι, το ποσό των 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλλικού.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΡΙΕΖΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Κοκκινιάς. Οικογένεια Αντώνη Λυκούρεση.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ο ανιψιός του Νίκος προσφέρει 200 ευρώ, μέσω της ΚΟ Π. Κοκκινιάς Πειραιά.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, η σύζυγός του και τα παιδιά του, προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Π. Κοκκινιάς Πειραιά.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡH KIAMOY, οι φίλοι και σύντροφοί του Βασίλης Βούλγαρης, Χρήστος Γιάνναρος, Μάνος Κόχυλας, Δημήτρης Οικονομάκος, Αγγελος Τσουραπάς, Νίκος Τσακανίκας προσφέρουν στο ΚΚΕ 750 ευρώ.


ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ

ΛΙΟΥΤΑ ΚΟΥΛΑ
ΛΙΟΥΤΑ ΚΟΥΛΑ

ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ

Ελευθέριος Παπαδόπουλος
Ελευθέριος Παπαδόπουλος

ΡΙΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΙΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣΦΩΤΕΙΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ -ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣΦΩΤΕΙΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ -ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ,

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΑΝΤΑΡΙΔΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΑΝΤΑΡΙΔΑΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΕΩΝΙΔΟΥ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΜΑΖΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΜΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΜΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ)

ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ ΨΩΦΑΚΑ
ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ ΨΩΦΑΚΑ

ΑΛΕΚΟΣ ΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΛΠΑΚΙΩΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΛΠΑΚΙΩΤΗΣ

ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΡΑΧΙΛΗ ΑΡΑΠΕΛΗ, το γένος ΦΩΤΙΑΔΟΥ
ΡΑΧΙΛΗ ΑΡΑΠΕΛΗ, το γένος ΦΩΤΙΑΔΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΡΤΑΝΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΡΤΑΝΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ