Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου, συναγωνιστή και φίλου, ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, που άφησε τη ζωή σε μεγάλη ηλικία, πάντοτε πρώτος στους αγώνες και τις θυσίες, συντρόφου, παν' απ' όλα, της προσφοράς για ένα ευτυχισμένο παρόν και μέλλον του λαού μας, με κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό. Ευαίσθητο για την καθημερινή πορεία και ανάπτυξη του ΚΚΕ. Συντρόφου που, ως το τέλος της ζωής του, πάσχιζε ν' αφήσει στους επόμενους τη δική του αγωνιστική εμπειρία μέσα από μνήμες ανεπανάληπτων αγώνων μιας ολόκληρης ζωής. Σύντροφου που δε φειδωλεύτηκε προσπάθειες και κόπους για να προσφέρει τα ενθυμήματα και τις εμπειρίες του - και με το γραπτό λόγο - όπως π.χ. με την εξιστόρηση της μεγάλης προσπάθειας υπονόμευσης - το Δεκέμβρη 1944 - με εκρηκτικά, του ξενοδοχείου της Μ. Βρετανίας, της τότε «Σκομπίας» όπως ονόμασε ο λαός μας την περιοχή. Συντρόφου που αντιμετώπισε τα μαρτύρια της Μακρονήσου φωνάζοντας την κομμουνιστική του ιδιότητα.

Στην μνήμη του, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων - Τουρκοβουνίων, το ποσό των 50 ευρώ.

Κ. Μαραγκουδάκης

***

φωτό

Κλείνουν αυτές τις μέρες 3 χρόνια από τον άδικο κι απροσδόκητο χαμό του αγαπημένου μας ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΑΡΟΥ, αγωνιστή καθηγητή της Μέσης Εκπαίδευσης.

Στην μνήμη του, προσφέρουμε στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Τριανδρίας, 200 ευρώ.

Κατερίνη Πλάκα Σάρου

Βασίλης Σάρου

***

φωτο

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μου σύζυγος, ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Στην μνήμη του, προσφέρω 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μεγάρων.

Η σύζυγός του

Βασιλική Τσουρουνάκη

***

φωτο

Στις 7 του Μάρτη συμπληρώνονται 13 χρόνια από το θάνατο του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΡ. ΦΡΑΓΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (Μεσανατολίτης), του ΔΣΕ και του λαϊκού κινήματος. Φυλακίσεις, εξορίες και κατατρεγμοί ήταν το τίμημα της δράσης τους, όπως και όλων των αγωνιστών της γενιάς του.

ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Στη μνήμη του και αντί μνημοσύνου, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας στην οποία ήταν ενεργό μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του, το συμβολικό ποσό των 200 ευρώ

Κώστας Ν. Φράγκος

Σαράντος Ν. Φράγκος

***

φωτο

Στην μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ, που στις 2 Γενάρη 2011, έκλεισαν τρεις μήνες από τον άδικο θάνατό του, οι γονείς του Γεράσιμος και Βούλα Γιακουμάκη προσέφεραν 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της Νομαρχιακής Λακωνίας.

Επίσης, η Κατίνα Λάγγη και η Βούλα Γιακουμάκη, προσέφεραν άλλα 100 ευρώ, στην μνήμη των γονιών τους, ΑΓΓΕΛΗ και ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, που χάθηκαν πριν 61 και 63 χρόνια στον Πειραιά και στη Ρειχιά Λακωνίας από το εμφυλιακό καθεστώς.


ΦΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ