Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λεφτά μόνο για λίγους

Τον πλούτο των «μεγάλων» τον πληρώνουν οι «μικροί», σύμφωνα με ένα από τα βασικά αξιώματα του καπιταλισμού. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται κυβέρνηση - ΕΠΟ και για το ποδόσφαιρο, όπως προκύπτει (και) μετά την χτεσινή συνάντηση του γγΑ, Π. Μπιτσαξή, με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της ο Σοφ. Πιλάβιος.

Οι δύο πλευρές - και λόγω της καπιταλιστικής κρίσης - ομονοούν πως τα λεφτά δεν φτάνουν για όλους. Και αναζητούν τρόπους μείωσης των δικαιούχων. Στο πλαίσιο της διαχειριστικού χαρακτήρα πολιτικής τους λοιπόν εξετάζεται αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων Γ' και Δ' Εθνικής. Με ένα από τα σενάρια να θέλει την ενοποίησή τους.

Γιατί κατά την κυβέρνηση - διά στόματος Μπιτσαξή - «στη σημερινή οικονομική συγκυρία ένας κρατικοδίαιτος άξονας με 180 ομάδες είναι αδύνατο να επιβιώσει». Λεφτά λοιπόν για τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν υπάρχουν. Αλλά για τις Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρίες (ΠΑΕ, ΚΑΕ) περισσεύουν...

Επίσης - με αφορμή τα γεγονότα στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννενα-ΟΦΗ - ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής, ζήτησε την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου. Αιτούμενος, μεταξύ άλλων, να προβλεφθεί υποχρεωτική διακοπή αγώνα όταν υπάρχει εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή/και επίθεση στους συντελεστές της αναμέτρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ