Παρασκευή 14 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Βραδιά για Ντασσέν

Σκηνή από την ταινία «Ερωτας δίχως παρόν»
Σκηνή από την ταινία «Ερωτας δίχως παρόν»
Ο Ζυλ Ντασσέν υπογράφει τη σκηνοθεσία της ταινίας περιπέτειας «Τοπ Καπί», που θα προβληθεί απόψε στις 22.10 από τη «ΒΟΥΛΗ TV».

Στο Παρίσι, η Ελίζαμπεθ Ριπ καταστρώνει ένα σχέδιο, με σκοπό να κλέψει ένα γιαταγάνι κάποιου γνωστού σουλτάνου, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που βρίσκεται στο μουσείο του παλατιού Τοπ - Καπί στην Κωνσταντινούπολη. Συνεργοί της στο εγχείρημα αυτό είναι ο Γουόλτερ, ιδιοφυής κλέφτης, ο Σέντρικ, ένας εκκεντρικός εφευρέτης, και ο Φίσερ, που έχει προσληφθεί για τη δύναμή του. Ο τέταρτος της «παρέας» είναι ο Αρθουρ, που αναμειγνύεται χωρίς να το θέλει στην υπόθεση, όταν προσλαμβάνεται για να παραδώσει ένα αμάξι στην Κωνσταντινούπολη. Ο ρόλος του είναι να κατεβάσει τον Γουόλτερ από ένα φεγγίτη της οροφής στο Μουσείο. Η επιχείρηση εισόδου στο Μουσείο επιτυγχάνει, όμως, την ώρα που κλέβουν το πολύτιμο γιαταγάνι, ένα σπουργίτι μπαίνει μέσα και ενεργοποιεί το συναγερμό... Το «Τοπ - Καπί» είναι μια ταινία που άφησε εποχή και ενέπνευσε πολλές αντιγραφές. Σπιρτόζικη και συναρπαστική, η σκηνοθεσία του Ζυλ Ντασσέν κερδίζει τον θεατή. Γυρισμένη στην Κωνσταντινούπολη, με εκλεκτές ερμηνείες, και ιδιαίτερα από τον Πίτερ Ουστίνοφ, που τιμήθηκε με το Οσκαρ για την ερμηνεία του, αλλά και την Μελίνα Μερκούρη που κυριαρχεί στην ταινία.

«Ερωτας δίχως παρόν». Κοινωνική ταινία σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Αγκρέστι.

Η μοναχική γιατρός Κέιτ Φόρστερ μετακομίζει από τα προάστια του Ιλινόις στο Σικάγο. Προτού φύγει από το πανέμορφο σπίτι που νοίκιαζε, αποφασίζει να αφήσει ένα σημείωμα για τον επόμενο ένοικο ζητώντας του να της προωθεί την αλληλογραφία της στη νέα της διεύθυνση, απολογούμενη με μια υποσημείωση ότι τα σημάδια από πατημασιές σκύλου που θα δει στη πόρτα υπήρχαν ήδη πριν τη δική της μετακόμιση. Ο νέος ένοικος, ο αρχιτέκτονας Αλεξ Γουάιλερ, αρχικά αδιαφορεί για το γράμμα που βρίσκει. Μετά, ωστόσο, από ένα παράξενο περιστατικό, αρχίζει να αλληλογραφεί με την Κέι και σύντομα αρχίζουν να νιώθουν δυνατά αισθήματα ο ένας για τον άλλο. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα: Ζουν σε διαφορετικό χρονικό σύμπαν... Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Σάντρα Μπούλοκ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Ντύλαν Γουάλς(ALPHA, 22.00).

«Απόδειξη ενοχής». Θρίλερ σε σκηνοθεσία Γκρέγκορι Χόμπλιτ.

Οταν ο ιδιοφυής και αδίστακτος Τεντ Κρόφορντ ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του τον απατά, σχεδιάζει τον τέλειο φόνο. Την πυροβολεί εν ψυχρώ, και με χαρακτηριστική ηρεμία περιμένει την αστυνομία να τον συλλάβει. Με το όπλο, αλλά και μια υπογεγραμμένη από τον ίδιο ομολογία, ο βοηθός εισαγγελέα Γουίλι Μπίτσαμ πιστεύει ότι η καταδίκη θα είναι σίγουρη. Μέχρι που οι κατηγορίες αρχίζουν να καταρρέουν. Σε μια σκληρή μάχη μυαλού και στρατηγικής, ο Μπίτσαμ προσπαθεί να μπει στο μυαλό του δολοφόνου και να καταλάβει πώς είναι δυνατόν ο Κρόφορντ να γλιτώνει με μια τόσο προφανή δολοφονία. Παίζουν: Αντονι Χόπκινς, Ράιαν Γκόσλινγκ, Ντέιβιντ Στράτχερν, Ρόζαμουντ Πάικ(STAR, 23.45).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ληστεία στην Κωνσταντινούπολη (2001-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ