Παρασκευή 14 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Σοβαρά προβλήματα σίτισης στους σταθμούς

Στον «αέρα» βρίσκεται η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Μυτιλήνης και η φροντίδα των παιδιών που πηγαίνουν σε αυτούς αφού οι προμηθευτές σταμάτησαν να προμηθεύουν τους παιδικούς σταθμούς του νησιού με τα απαραίτητα για τη διατροφή των παιδιών.

Πριν από μερικές μέρες με απόφασή τους, δημοτική αρχή και υπεύθυνοι των βρεφονηπιακών σταθμών, επικαλούμενοι τις ελλείψεις που υπάρχουν για τη διατροφή των παιδιών, έκλεισαν τους παιδικούς σταθμούς δύο ώρες νωρίτερα από το προβλεπόμενο (αντί για 3 το μεσημέρι στη 1), ενώ ταυτόχρονα, για τους ίδιους λόγους, κάλεσαν τους γονείς από σήμερα να στέλνουν τα παιδιά τους στους σταθμούς με το ...ταπεράκι!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο με ανακοίνωσή του επισημαίνει τις διαχρονικές ευθύνες που φέρουν οι δημοτικές αρχές, αλλά και οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που με τις πολιτικές που ακολούθησαν, διαμόρφωσαν ένα ανεπαρκές και υποβαθμισμένο δίκτυο προσχολικής αγωγής, προωθώντας έτσι την εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αυτού αγαθού. Και προσθέτει:

«Είναι απαράδεκτο στη σημερινή εποχή η περικοπή της σίτισης των βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, με πολλές συνέπειες. Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, αγρότες, ανέργους, νέους και νέες να παλέψουν για δωρεάν δημόσια προσχολική αγωγή, που θα είναι αποκλειστικά υποχρέωση του κράτους, για κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, κατάργηση όλων των τροφείων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και αυτών που έληξε η σύμβασή τους, μαζικές προσλήψεις προσωπικού, άνοιγμα νέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, με προτεραιότητα τις λαϊκές συνοικίες όπου μένουν εργαζόμενοι».

Σύσκεψη - συζήτηση

Η διοίκηση του ταξικού Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, διοργανώνει σύσκεψη συζήτηση με τους γονείς των βρεφών και νηπίων που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του πρώην δήμου Μυτιλήνης, σήμερα Παρασκευή 14 Γενάρη και ώρα 6 μμ, στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (Δαβάκη και Βαλαωρίτου), σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ