Πέμπτη 4 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΟΧΙ στη διάλυση του ΟΑΕΔ

Τα σχέδια της κυβέρνησης για τις αντιδραστικές αλλαγές στον ΟΑΕΔ καταγγέλλουν συνδικαλιστικές οργανώσεις

Την απόφαση της κυβέρνησης να διαλύσει τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και να τις μετατρέψει σε ανώνυμες εταιρίες, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στην οποία επισημαίνει: «Παραμονές της Πρωτοχρονιάς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ένα από τα πολλά "δώρα" που μας ετοιμάζει για τη νέα χρονιά. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο, της καταστροφικής μανίας και της ιδιωτικοποίησης των πάντων, η κυβέρνηση έβαλε τη διάλυση του ΟΑΕΔ. Τον κατακερματισμό των υπηρεσιών του και τη δημιουργία ανώνυμων εταιριών.

Μετά την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και τη δημιουργία του νέου μοντέλου εργαζόμενου, του απασχολήσιμου και της διά βίου μάθησης στο όνομα της επίλυσης της ανεργίας διά της εκσυγχρονιστικής απάτης, ο ΟΑΕΔ προβλέπεται να αποτελείται από τρεις θυγατρικές εταιρίες».

Και καταλήγει: «Ο καινούριος ΟΑΕΔ θα καταντήσει αγνώριστος και θα μπει πλήρως στην υπηρεσία των εργοδοτών. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θεωρεί ότι η ανακούφιση των ανέργων και η εκπαίδευσή τους είναι υπόθεση του κράτους και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων, που μοναδικό στόχο έχουν τη μεγιστοποίηση των κερδών.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, τα σενάρια αυτά βρίσκουν σύμφωνη την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που αποδέχεται τη μετατροπή του Οργανισμού σε εργαλείο στήριξης της αντεργατικής πολιτικής. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ξεπουλήσουν τον ΟΑΕΔ, που είναι περιουσία των εργαζομένων. Απαιτούμε τη βελτίωση της λειτουργίας του ΟΑΕΔ προς όφελος των ανέργων και των εργαζομένων και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Η ανακούφιση των ανέργων και η εκπαίδευση των εργαζομένων πρέπει να είναι υπόθεση του κράτους και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ενωση Οικοδόμων Νομού Αιτωλοακαρνανίας. «Η ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι. Αύριο και εμείς στην ίδια μοίρα θα βρεθούμε», υπογραμμίζουν οι οικοδόμοι του νομού και γι' αυτό καλούν και τους άλλους εργαζόμενους «να αγωνιστούμε, να φτιάξουμε το δικό μας Μέτωπο ενάντια στο μέτωπο κυβέρνησης, ΕΕ και ΣΕΒ. Ενα Μέτωπο που θα συσπειρώσει όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους. Ενα Μέτωπο που στόχο θα έχει την άνοδο της ταξικής πάλης, την ανατροπή αυτής της πολιτικής που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και δίνει τεράστια κέρδη στους καπιταλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ