Σάββατο 6 Γενάρη 2001 - Κυριακή 7 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Η καρδιά μας με τους Τούρκους αγωνιστές»

Από μέρους των αντιστασιακών της Ελευσίνας, των μελών του Παραρτήματος της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και της ευρύτερης περιοχής, με την υπογραφή του προέδρου του παρ/τος Γ. Κ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, πήραμε την παρακάτω επιστολή:

«Αλήθεια, πού βρίσκεται η "ευαισθησία" των διεθνών οργανισμών, των "πολιτισμένων" κυβερνήσεων της σοσιαλδημοκρατίας και της νεοφιλελεύθερης ταμπέλας τους;

Γιατί, κύριοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τη στάση σας, νομιμοποιείτε τα τερατώδη κακουργήματα της στρατιωτικής, φασιστικής δικτατορίας της Τουρκίας, ενάντια στους αγωνιστές της Δημοκρατίας;

Γιατί, κύριοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενισχύετε οικονομικά την κυβέρνηση Ετσεβίτ; Μήπως για τη γρήγορη αποπεράτωση της κατασκευής των "λευκών κελιών"; Βέβαια γι' αυτό, είναι εξόφθαλμο. Αίσχος. Αίσχος σας!

Σήμερα, στην πιο "ανθισμένη εποχή" της επιστημονικοτεχνικής ανάπτυξης, συντελούνται τα πιο ασύλληπτα, για το μυαλό του ανθρώπου, τερατώδη κακουργήματα. Σήμερα, που ο άνθρωπος θα έπρεπε να απολαμβάνει το δημιουργικό του έργο, να πεθαίνουν εκατομμύρια συνάνθρωποί μας το χρόνο από ασιτία;

Ομως ναι, αυτός είναι ο καπιταλισμός, ο ιμπεριαλισμός. Μεγάλη και η ιστορική ευθύνη που φέρουν οι χώρες - προτεκτοράτα τους, όπως μεγαλόπρεπα και η Ελλάδα, καθώς και οι ηγεσίες όλων των αστικών κομμάτων. Ολοι αυτοί γνωρίζουν καλά τις νομοτελειακές εξελίξεις. Γνωρίζουν ότι το επόμενο κοινωνικό σύστημα θα είναι ο σοσιαλισμός, γι' αυτό και κάνουν ό,τι "περνά από το χέρι τους" για να το αποτρέψουν.

Ξέρουν πολύ καλά ότι η μεγαλύτερη δύναμη είναι οι καταφρονεμένοι όλου του κόσμου, η εκμεταλλευόμενη κοινωνία, η οποία κάποια μέρα θα τους ανατρέψει.

Τα κομμουνιστικά κόμματα και τα δημοκρατικά κινήματα ανά την υφήλιο, συμφώνησαν με τις Θέσεις του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ - που πρόσφατα έγινε - για αντίσταση, για κοινή δράση, για κοινό Μέτωπο ενάντια στον καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό. Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα αντίστασης ενάντια στη λεγόμενη "παγκοσμιοποίηση της οικονομίας".

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πιέσει έμπρακτα και όχι με ψευτοδάκρυα, τους εταίρους της ΕΕ για να σταματήσουν κάθε υποστήριξη της Τουρκίας και να καταδικάσουν τα εγκλήματα που διαπράττει η κυβέρνησή της, σε βάρος των Τούρκων αγωνιστών.

...Αείμνηστε σύντροφε Ναζίμ Χικμέτ, σήμερα η δική μας καρδιά χτυπά, όπως τότε χτυπούσε η δική σου για μας, για το όμοιο με μας και απαράλλαχτο δράμα, που ζουν οι δικοί σου συμπατριώτες σύντροφοι, τα γειτονόπουλά μας, οι σύντροφοι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές. Τους εκφράζουμε το θαυμασμό μας και τους στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ