Κυριακή 16 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Δράση υπέρ των συμφερόντων εργαζομένων - λαϊκών στρωμάτων

Εχοντας αναπτύξει πλούσια αγωνιστική δράση σφυρηλατούν τη συμμαχία τους για ένα κίνημα με προοπτική και ταυτόχρονα άμεσους στόχους πάλης

Οι δράσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, δεν αποτελούν μονάχα μια μαχητική αγωνιστική πρωτοβουλία. Σηματοδοτούν, ταυτόχρονα, την ανάγκη σφυρηλάτησης της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία, στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών των ανθρώπων του μόχθου. Δείχνουν την απάντηση απέναντι στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του μαύρου μπλοκ κυβέρνησης - εργοδοσίας - ΔΝΤ, με τους συμμάχους τους, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Σήμερα, ο «Ρ» παρουσιάζει τις κυριότερες δράσεις που ανέπτυξαν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Στις 23 Σεπτέμβρη, με πανελλαδικά συλλαλητήρια, για να αποτραπούν οι αυξήσεις σε ρεύμα, ΦΠΑ, πετρέλαιο θέρμανσης. Στις αρχές Οκτώβρη, πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας του λαού. Στις 7 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όπου και κήρυξαν ανεπιθύμητο τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Ντ. Στρος Καν. Στις 5 Γενάρη, προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις και αποκλεισμούς τραπεζών σε πολλές πόλεις της χώρας. Προχτές, Παρασκευή, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και άνοιξαν τα διόδια σε όλη τη χώρα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Δράσεις όπως συμβολικοί αποκλεισμοί της ΔΕΗ με την απαίτηση για φθηνό ρεύμα για όλο το λαό ή παρεμβάσεις όπως αυτή της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου στον ΟΑΕΔ για την ανεργία ή για δωρεάν Υγεία στη Θεσσαλονίκη, είναι βαθιά ουσιαστικές και πολιτικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ