Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Το «άλλοθι» του ... διαλόγου

Συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιήθηκε χτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, κατά την συνάντηση συζητήθηκαν «θέματα που έχουν σχέση με τους εργαζόμενους στο ενημερωτικό Διαδίκτυο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο ΑΠΕ - ΜΠΕ». Από την πλευρά του, ο Γ. Πεταλωτής με ανακοίνωση ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης «συζητήθηκαν εργασιακά θέματα που απασχολούν τον δημοσιογραφικό κλάδο, αναλύθηκαν τα θέματα των νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται και επηρεάζουν τους δημοσιογράφους, καθώς και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον Τύπο». Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε τις προτάσεις της ΕΣΗΕΑ, ενόψει και των νομοθετικών ρυθμίσεων που θα κάνει σύντομα η κυβέρνηση στο χώρο του Τύπου. Την ερχόμενη Δευτέρα, η ΕΣΗΕΑ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα συναντηθούν εκ νέου.

Τη στιγμή που τα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ οξύνονται καθημερινά με απολύσεις, με περικοπές μισθών, με προώθηση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, με πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ και κάθε δικαιώματος, η πλειοψηφία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, εκτός από τους εργοδότες συνδιαλέγεται και με την κυβέρνηση. Ετσι, με «άλλοθι» το διάλογο, διευκολύνεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή νέων αντεργατικών μέτρων κατά των εργαζομένων, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοκαναλαρχών και των μεγαλοεκδοτών.

Στο μεταξύ, νέα συνάντηση έχει οριστεί για σήμερα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με την ΕΙΗΕΑ (Ενωση Εκδοτών). Να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα οι εκδότες απαίτησαν για μια ακόμη φορά την υπογραφή νέας ΣΣΕ που θα καταργεί όλα τα κεκτημένα προηγούμενων Συμβάσεων με μείωση μισθών κατά 15%, εφαρμογή 5ήμερου κυλιόμενου ωραρίου, αύξηση των ωρών εργασίας, κατάργηση των προσαυξήσεων για εργασία Κυριακές και αργίες, κατάργηση της δυνατότητας για παράλληλη απασχόληση, δραστική μείωση της αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ