Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργούν σήμερα στις «Αττικές Εκδόσεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα από τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στις «Αττικές Εκδόσεις», με αποφάσεις των εμπλεκόμενων Ενώσεων που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ. Οι εργαζόμενοι ζητούν να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια βλαπτικής μεταβολής των ατομικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και η μέσω αυτής καταστρατήγηση των ΣΣΕ που καταρτίζουν οι Ενώσεις.

Να σημειωθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Αττικές Εκδόσεις» και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου (ΣΕΠΤ) Θ. Φιλιππόπουλος, με επιστολή του στους εργαζόμενους ενημέρωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών μέχρι και 15%, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε απολύσεις. Στον Ομιλο «Αττικές Εκδόσεις» δουλεύουν περίπου 300 εργαζόμενοι και εκδίδει 17 περιοδικά καθώς και την οικονομική εφημερίδα «Κεφάλαιο»

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων σε ανακοίνωση τονίζει ότι η εργοδοσία των «Αττικών Εκδόσεων» προχώρησε σε προσπάθεια μείωσης μισθών με την απειλή απολύσεων και την εφαρμογή της εκ περιτροπής Εργασίας. Καλεί τη Διεύθυνση του Ομίλου να πάρει πίσω τις προτάσεις της, οι οποίες καταστρατηγούν θεμελιώδη δικαιώματα και ακυρώνουν κατακτήσεις του κλάδου καθώς και τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν οποιαδήποτε μείωση μισθών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ