Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΤ
Συνεχίζεται η «ομηρία» των εργαζομένων

Μόνο 146 από τους 347 συμβασιούχους δημοσιογράφους προσελήφθησαν στην κρατική ραδιοτηλεόραση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αφήνοντας στο «δρόμο» της ανεργίας εκατοντάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού. Την ίδια στιγμή το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου συνεχίζεται, μαζί με την πολιτική ομηρία των εργαζομένων. Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ, συνεχίζοντας τον εμπαιγμό των συμβασιούχων της ΕΡΤ, που στην πράξη έχει αποδεχτεί το κυβερνητικό σχέδιο για διαιώνιση της ομηρίας των συμβασιούχων, με ανακοίνωσή της «χύνει κροκοδείλια δάκρυα» γι' αυτούς, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ανύπαρκτη, αφήνοντας τους εργαζόμενους ουσιαστικά στην τύχη τους.

Σε προχτεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Επιλογής - Αξιολόγησης την πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 146 δημοσιογράφων, 15 ραδιοφωνικών παραγωγών, τριών φωτογράφων, 15 ηχοληπτών ραδιοφώνου και ενός καλλιτεχνικού διευθυντή. Σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους και τους καλλιτέχνες, η ανανέωση των συμβάσεών τους έγινε με όρους και κριτήρια που καθορίστηκαν από τη διοίκηση της ΕΡΤ, αφήνοντας στην ουσία περιθώρια για ρουσφετολογικές προσλήψεις υπέρ ημετέρων. Να σημειωθεί ότι στη λίστα που έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ υπάρχουν και ονόματα διευθυντικών στελεχών άλλων μέσων.

Να σημειωθεί ότι από τους 1.047 συμβασιούχους της ΕΡΤ όλων των ειδικοτήτων (347 δημοσιογράφοι, 251 διοικητικοί - διαχείριση, 134 τεχνικοί και 315 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα) που απολύθηκαν τον περασμένο Ιούνη με τη λήξη των συμβάσεών τους, η κυβέρνηση αποφάσισε την ανανέωση των συμβάσεων μόλις για 700 θέσεις όλων των ειδικοτήτων.

«Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις για διαφάνεια, αξιοκρατία, μονοθεσία, πολλοί από τους νέους συμβασιούχους απασχολούνται σε άλλα ανταγωνιστικά στην ΕΡΤ μέσα, ορισμένοι δε είναι και στελέχη εφημερίδων ή τηλεόρασης, ενώ έχουν παραλειφθεί δημοσιογράφοι άνεργοι με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ», τονίζει η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της. Καταγγέλλει, δε, την ευνοιοκρατική αυτή απόφαση της ΕΡΤ και ζητά να ισχύσουν πράγματι αξιοκρατικά και μόνο κριτήρια στην πρόσληψη των συμβασιούχων. Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θεωρεί «άκυρες τις προσλήψεις των πολυθεσιτών» και σημειώνει ότι «"εξυπηρετήσεις" και προσλήψεις πολλαπλής απασχόλησης, ακόμη και διευθυντικών στελεχών άλλων ΜΜΕ, συνδυάζονται με τον αποκλεισμό ανέργων συναδέλφων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ