Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κινητοποιήσεις σε ΜΜΕ

Μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν ανακοινωθεί γι' αυτήν τη βδομάδα στις «Αττικές Εκδόσεις», στις εφημερίδες «Αυριανή» και «Φίλαθλος», αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΤΑΡ».

Συγκεκριμένα, σε δίωρη στάση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στις «Αττικές Εκδόσεις», με αποφάσεις των εμπλεκόμενων Ενώσεων που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ. Αντίστοιχη δίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί και σήμερα. Οι στάσεις εργασίας γίνονται με αίτημα «να σταματήσει κάθε προσπάθεια μονομερούς βλαπτικής μεταβολής εργασιακών σχέσεων και αμοιβών, καθώς και η μέσω αυτής καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που καταρτίζουν οι Ενώσεις». Να σημειωθεί ότι στις «Αττικές Εκδόσεις» (που εκδίδει περίπου 17 περιοδικά και την οικονομική εφημερίδα «Κεφάλαιο») ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου (ΣΕΠΤ) Θ. Φιλιππόπουλος ανακοίνωσε στους 300 εργαζόμενους μέσω επιστολής ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών που φτάνουν και το 15%.

Σε συγκέντρωση έξω από το STAR προχώρησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για τις προσπάθειες της διοίκησης του σταθμού να καταστρατηγήσει την ΣΣΕ. Ο Πάνος Κυριακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του σταθμού, παρά τις υποδείξεις της Επιθεώρησης Εργασίας, επέβαλε μονομελές συνεργείο (ένα για το πρωί και ένα το βράδυ) παραβιάζοντας το άρθρο 9 της σύμβασης που προβλέπει τη σύνθεση των τηλεοπτικών συνεργείων. Ετσι, ένας εργαζόμενος τεχνικός θα αναγκάζεται να κάνει τη δουλειά και του ηχολήπτη αλλά και του εικονολήπτη.

Το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ αποφάσισε να κηρύξει στάσεις εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι η διοίκηση του STAR «προσπαθεί με επανειλημμένες προσπάθειες να καταστρατηγήσει την ΣΣΕ και να ωθήσει εργαζόμενους να προβούν σε παράνομες ενέργειες, παραβιάζοντας δεσμευτικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, όρους συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και έντονες συστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας».

Επίσης, με αίτημα την άμεση καταβολή δεδουλευμένων το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη στις εφημερίδες «Αυριανή» και «Φίλαθλος». Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητά να εφαρμοστούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να καταβληθούν άμεσα και εντόκως τα δεδουλευμένα και καθυστερούμενες οφειλές των εργαζομένων δημοσιογράφων που φτάνουν μέχρι τους 9 μήνες στην «Αυριανή» και τους 14 στο «Φίλαθλο», να καταβληθεί άμεσα το δώρο των Χριστουγέννων καθώς και του επιδόματος αδείας σε όσους εργαζόμενους δεν το έχουν λάβει, καθώς και να διασφαλιστεί στο μέλλον η ομαλή καταβολή των μισθών, δώρων και επιδομάτων. Να σημειωθεί ότι με την ανακοίνωση της απεργίας ο ιδιοκτήτης Γ. Κουρής απείλησε ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο της αθλητικής εφημερίδας «Φίλαθλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ