Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δίωξη δημοσιογράφου

Ανακοίνωση - καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Τύπου και ΜΜΕ Μαγνησίας και της Ενωτικής Κίνησης Δημοσιογράφων

Την απροκάλυπτη αντιδημοκρατική ενέργεια της διαγραφής από την Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας της εργαζόμενης Εύης Καρυδάκη καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Αγώνα Τύπου και ΜΜΕ Μαγνησίας και η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων.

«Η Ενωση Συντακτών αντί να ασχοληθεί με τα καυτά προβλήματα των δημοσιογράφων (προθέσεις εργοδοτών να μειώσουν μισθούς, καθυστερήσεις πληρωμών, μαύρη εργασία, μπλοκάκια), "οχυρωμένη" πίσω από ένα χουντικό Καταστατικό, νομίζει ότι έτσι επιβεβαιώνει το ρόλο της. Ενα Καταστατικό που απαγορεύει την εγγραφή όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε μορφή εργασίας στη δύναμή της, ενώ επιλεκτικά όταν θέλουν κάποιοι "κάνει εγγραφές κατά βούληση". Διαγράφει τη συνάδελφο Εύη Καρυδάκη, διότι είναι μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ...!», καταγγέλλεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται δε ότι «η διαγραφή αυτή, είναι διαγραφή πολιτικής και συνδικαλιστικής σκοπιμότητας. Θεωρούν ίσως κάποιοι ότι έτσι θα κτυπήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και στο χώρο του Τύπου». Καλούνται, επίσης, οι εργαζόμενοι να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που παρέδωσαν τα δικαιώματα των εργαζομένων βορά στην κερδοφορία του κεφαλαίου. Με Επιτροπές Αγώνα, πολιτικοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση της πάλης, κόντρα και στον κάθε εργοδότη ξεχωριστά, αλλά και συνολικά απέναντι στην τάξη τους, στο κράτος και στους νόμους τους. «Συντασσόμαστε με το ταξικό εργατικό κίνημα. Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα σχέδιά τους και τα συμφέροντα των εργοδοτών και άλλων υπόγειων κυκλωμάτων που εξυπηρετούν. Αμεση ανάκληση της διαγραφής και όλοι μας να μην αφήσουμε να περάσει το κλίμα διώξεων που εγκαινιάζεται από την Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδας - Εύβοιας», τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ