Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζική παρέμβαση σε Πέραμα- Παλούκια για τα εισιτήρια

Μαζική παρέμβαση στο Πέραμα και στα Παλούκια, στην πορθμειακή γραμμή και στην αφετηρία των αστικών ΚΤΕΛ, πραγματοποίησαν την Κυριακή το πρωί κομμουνιστές και μέλη της ΚΝΕ από τις Οργανώσεις του Περάματος και της Σαλαμίνας.

Στόχος ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων του νησιού για τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα.

Ταυτόχρονα, κατήγγειλαν τη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης στο λαϊκό εισόδημα με τις συνεχείς ανατιμήσεις και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που οδηγούν όλα τα βάρη της κρίσης να τα πληρώνει ο λαός. Παράλληλα, κάλεσαν τους εργαζόμενους και όλο το λαό σε οργάνωση της πάλης ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-τρόικας και σε οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία. «Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, να περάσουμε στην αντεπίθεση».

«Η Σαλαμίνα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Σαλαμίνας του ΚΚΕ, έχει από τις πιο ακριβές συγκοινωνίες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η μετακίνηση με τα αστικά ΚΤΕΛ κοστίζει από 1.50 έως 2 ευρώ για κάθε διαδρομή σε ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που δεν καλύπτει το σύνολο του νησιού. Από 1η Γενάρη οι αυξήσεις φτάνουν από 15,4% έως 17,6% τη στιγμή που μειώνεται κατακόρυφα το λαϊκό εισόδημα.

Επιπλέον χαράτσι σε βάρος των εργαζομένων αποτελεί η πορθμειακή σύνδεση της Σαλαμίνας με το Πέραμα που οι κοινοπραξίες διαρκώς αυξάνουν τα εισιτήρια όπως αυξάνεται και ο ΦΠΑ. Η πορθμειακή γραμμή Σαλαμίνας - Περάματος είναι η δεύτερη σε κίνηση επιβατών στα κράτη - μέλη της ΕΕ καθώς η Σαλαμίνα αποτελεί καταφύγιο αναψυχής για χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και γιατί μεγάλο μέρος των εργαζομένων του νησιού απασχολείται στο Λεκανοπέδιο. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος που δεν διαθέτει αυτοκίνητο και εργάζεται στον Πειραιά, του στοιχίζει (αστικό ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκό εισιτήριο, πάνω από 160 ευρώ το μήνα, να πάει και να έρθει στο νησί. Αντίστοιχα εργαζόμενος με μηχανάκι στη γραμμή Παλούκια -Πέραμα του κοστίζει πάνω από 80 ευρώ και εάν χρησιμοποιεί αυτοκίνητο 260 ευρώ».

Η Κομματική Οργάνωση Σαλαμίνας διεκδικεί δραστική μείωση στην τιμή των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ και της πορθμειακής σύνδεσης, δωρεάν μετακίνηση για τους άνεργους και άλλες κοινωνικές ομάδες όπως νεφροπαθείς, ΑμΕΑ, φαντάροι, φοιτητές, μαθητές, με χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών. Να προχωρήσει η ζεύξη Σαλαμίνα- Πέραμα. Παλεύουμε, τονίζει, για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, αποκλειστικά δημόσιες συγκοινωνίες στα πλαίσια ενός ενιαίου δημόσιου φορέα αστικών συγκοινωνιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ