Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ του Δημ.
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ του Δημ.
ΦΩΤΟ (2)

Ο σύντροφος Μουρελάτος Γεράσιμος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρει στη μνήμη του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ και του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ 150 ευρώ σαν δεύτερη δόση στην οικονομική εξόρμηση του κόμματος μέσω ΚΟΒ Μεσολογγίου.

***

φωτό

Πριν από 8 μήνες έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς, προπάππους, σύντροφος ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του, η οικογένεια του πρόσφερε στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Βερολίνου, 500 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΛΕΣΣΑ, που «έφυγε» πρόσφατα, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Α1 εκπαιδευτικών.

Η οικογένεια, Μηνά Ξεκομνηνού

***

φωτο

Πάει ένας χρόνος κιόλας, που έφυγε από τη ζωή ο αξέχαστος σύντροφος, ο μαρξιστής - λενινιστής, ΑΓΓΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, αντιμετωπίζοντας με το κεφάλι ψηλά σαν κομμουνιστής την οδυνηρή ανίατη κατάστασή του, έχοντας πλήρη επίγνωση αυτής.

Στη μνήμη του, προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα του, στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Βέρα Καραγιάννη.

***

Φωτο 11

Στη μνήμη των παρακάτω αγωνιστών από το χωριό Κυψέλη (Χόσεψη) Αρτας, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί τους πρόσφεραν στο ΚΚΕ, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Γιάννη
ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Γιάννη
Χρήστος Νταβαντζής

* Ο Βελισάριος Δ. Πουρνάρας, ενωμοτάρχης της Χωροφυλακής, αντάρτης του ΕΛΑΣ στην περιοχή της Αρτας και μαχητής του ΔΣΕ από το 1946, σκοτώθηκε το 1947 σε ενέδρα στο χωριό Παλαιοκαριά Τρικάλων.

* Ο Κώστας Δ. Πουρνάρας γεννήθηκε το 1906, δάσκαλος, μέλος του ΚΚΕ από το 1930. Εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στον Αϊ-Στράτη. Στην Κατοχή δραπέτευσε, βγήκε στο βουνό αντάρτης του ΕΛΑΣ. Αξιωματικός του ΔΣΕ στον εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας και πέθανε τον Απρίλη του 1994 στο Σιμπίου της Ρουμανίας.

* Ο Γιώργος Γιαν. Νταβαντζής, μέλος του ΚΚΕ από προπολεμικά, εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στη Φολέγανδρο, δραπέτευσε, εντάχθηκε στο ΕΑΜ στην Κατοχή, μαχητής του ΔΣΕ στον εμφύλιο, σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1947 στις Μελάτες Αρτας. Ηταν με το Τμήμα του Παλιούρα.

* Ο Ελευθέριος Γιαν. Νταβαντζής, ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ, τον Οκτώβρη του 1946 χρησιμοποιήθηκε ως σύνδεσμος από την ομάδα Παλιούρα, αποκόπηκε από την ομάδα, αρρώστησε και πέθανε στις 25 Νοέμβρη 1947.

* Ο Αντώνης Β. Αγγελής, μέλος του ΚΚΕ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ στον εμφύλιο στο Τμήμα του Παλιούρα, σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1947 στις Μελάτες Αρτας, μαζί με τον Παλιούρα.

ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Γιάννη
ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Γιάννη
* Ο Μάνθος Β. Αγγελής, αδελφός του Αντώνη, μαχητής του ΔΣΕ στο Τμήμα του Παλιούρα, πιάστηκε άρρωστος σε ενέδρα στο δυτικό Κόζιακα Τρικάλων και αργότερα δολοφονήθηκε.

* Ο Γεώργιος Στ. Αγγελής δολοφονήθηκε από Τμήμα της Χωροφυλακής Βουλγαρελίου Αρτας στις 17 Αυγούστου 1947.

* Η Ευαγγελία Δ. Γαλαζούλα, μέλος του ΚΚΕ, ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ στην 1η Θεσσαλική Μεραρχία, σκοτώθηκε το καλοκαίρι του 1949 στα Αγραφα.

* Ο Χρυσόστομος Φ. Μακαβέλος, αντάρτης του ΕΛΑΣ, δολοφονήθηκε τον Οκτώβρη του 1946 στο χωριό Ανεμοράχη Αρτας.

* Ο Δήμος Φλούδας, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στις 19 Φλεβάρη 1943 στη θέση Καλτσιόνα Αρτας.

* Ο Παντελής Γαλαζούλας, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στις 13 Σεπτέμβρη 1944 στο χωριό Κομπότι Αρτας.

* Ο Νικόλας Τσίτσας, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στο χωριό Πέτα Αρτας στις 13 Σεπτέμβρη 1944.

* Τα αδέρφια Δημήτρης και Αλέκος Μπαρτζιώκας, αξιωματικοί του ΕΛΑΣ, στη μάχη της Νέας Ιωνίας και Νέου Ηράκλειου Αττικής σκοτώθηκε ο Αλέκος. Ο Δημήτρης βαριά τραυματισμένος πιάστηκε, μεταφέρθηκε στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκε το 1944.

* Οι Αριστείδης Μπαλάφας και Ηλίας Σκανδάλης πιάστηκαν στο χωριό Κυψέλη, καταδικάστηκαν σε θάνατο από το έκτακτο Στρατοδικείο των Ιωαννίνων και εκτελέστηκαν το 1948.

ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ του Βασ.
ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ του Βασ.
* Ο Γεώργιος Κ. Παππάς (Σακκάς) γεννήθηκε το 1920, σπουδαστής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, το 1940 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Αντάρτης του ΕΛΑΣ από το 1942, στις 20 Μάρτη 1947, κατέφυγε στο ΔΣΕ. Τον Ιούνη του 1948 ονομάστηκε Λοχαγός Πολ. Επίτροπος. Ηταν Πολ. Επίτροπος στο 601 Τάγμα της 14ης Ταξιαρχίας. Σκοτώθηκε στο Μπίκοβικ του Βίτσι στις 11 Νοέμβρη 1948. Μετά θάνατο προήχθη σε Ταγματάρχη.

* Ο Δήμος Β. Παππάς, αντάρτης του ΕΛΑΣ, αρρώστησε βαριά και πέθανε το 1943.

* Ο Γιάννης Αγγελής, αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, πέθανε πολιτικός πρόσφυγας.


ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΘΟΣ του Βασ.
ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΘΟΣ του Βασ.

ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Στεφ.
ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Στεφ.

ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Δημ.
ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Δημ.

ΜΑΚΑΒΕΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΜΑΚΑΒΕΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ του Δ.
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ του Δ.

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ
ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ.

ΠΛΕΣΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΛΕΣΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ