Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
Θέλει τον έλεγχο της αγοράς τροφίμων

Παρέμβαση της Διαμάντως Μανωλάκου

Για το παγκόσμιο κεφάλαιο είναι αρκετά σημαντικό να έχει τον έλεγχο των τροφίμων αφού αποφέρει τεράστια κέρδη, τόνισε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου στην τοποθέτησή της στη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις προτάσεις της Κομισιόν για τα συστήματα ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και τη βιολογική παραγωγή και σήμανση.

Οπως είπε, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ προβλέπουν ότι μέχρι το 2050 η κατανάλωση τροφίμων θα αυξηθεί κατά 70% και τα κέρδη αναμένεται να είναι μεγάλα. Στην κατεύθυνση αυτή, συνέχισε, η ΕΕ προωθεί πολιτικές που συντρίβουν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και συγκεντρώνουν την παραγωγή στα χέρια λίγων, όπως γίνεται και στο εμπόριο.

Εμείς, είπε, διαφωνούμε με την εκχώρηση εξουσιοδότησης προς την Κομισιόν για το συγκεκριμένο θέμα γιατί αυτή προωθεί την ενίσχυση των κερδών των ιδιωτών και δεν κόπτεται για την παραγωγή φθηνών και ποιοτικών προϊόντων. Είναι χαρακτηριστικό, ανέφερε, ότι η πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων θα γίνεται από ιδιώτες, ενώ θα έπρεπε η διαδικασία αυτή να παρέχεται δωρεάν από κρατικές υπηρεσίες. Εξάλλου, πρόσθεσε, έχουμε να κάνουμε με υποκρισία στο θέμα των βιολογικών προϊόντων αφού την ίδια στιγμή η Κομισιόν προωθεί με κάθε μέσο τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ