Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στους «ουρανούς» το Περιστέρι

Νικηφόρα και από την Κρήτη πέρασε το Περιστέρι που συνεχίζει αήττητο στο πρωτάθλημα

Sportidea

Νικηφόρα και από την Κρήτη πέρασε το Περιστέρι που συνεχίζει αήττητο στο πρωτάθλημα
Τα... φτερά του άνοιξε για τα καλά το Περιστέρι στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 και μέχρι στιγμής δε φαίνεται διατεθειμένο να τα κλείσει... Αντίθετα, αυτό που δείχνει είναι το γεγονός ότι φέτος η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχει υψηλούς στόχους και θα κάνει τα πάντα για να τους πραγματοποιήσει. Το Περιστέρι... πέταξε και στη δύσκολη έδρα του Ηρακλείου, αφού επικράτησε της κρητικής ομάδας μετά από συγκλονιστικό αγώνα με 78-76. Το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Μπάιρον Ντίκινς που με ένα τρίποντο σχεδόν από τη σέντρα του γηπέδου στην εκπνοή έδωσε μια ακόμη νίκη στους «κυανοκίτρινους». Μέχρι τότε εξελισσόταν ένας αγώνας για γερά νεύρα με τις δυο ομάδες να παλεύουν εξίσου για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι μπορεί να μην ευτύχησαν να έχουν τον Χέντριξ σε πολλή καλή ημέρα, όπως μεσοβδόμαδα στον αγώνα του Κυπέλλου, αλλά χάρις στους Πετρόπουλο και την πρώτη πολύ καλή εμφάνιση του Γκίμπερτ «χτύπησε στα ίσια» το παιχνίδι. Ομως στην κρίσιμη στιγμή οι φιλοξενούμενοι χαμογέλασαν τελευταίοι. Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Φορντ (22π), Ντίκινς (17π), ενώ από τους ηττημένους ο Πετρόπουλος (23π).

Λίγο έλειψε να σημειωθεί η μεγάλη έκπληξη στο Αλεξάνδρειο, όπου ο Αρης των χιλίων προβλημάτων βρέθηκε μια ανάσα πριν τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως επικράτησαν με 55-54 σε ένα πολύ κακό παιχνίδι από πλευράς θεάματος. Ο Ντέιβιντς Ρίβερς ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στους Πειραιώτες 16`` πριν το τέλος του αγώνα χάρις σε δυο εύστοχες βολές. Στην αντίπερα όχθη στον Αρη υπάρχει η πικρία για το αποτέλεσμα, αφού μια νίκη επί του Ολυμπιακού θα αποτελούσε αυτή τη στιγμή το καλύτερο... βάλσαμο. Οπως, όμως είπε και ο Στιβ Γιατζόγλου, «αυτό που χρειάζεται τώρα είναι δυο ουισκάκια για χαλάρωμα και πάλι δουλιά».

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από το Αλεξάνδρειο, στη Θέρμη, στον ΠΑΟΚ τα προβλήματα κάθε άλλο παρά με την ήττα από την ΑΕΚ (82-75) έχουν να κάνουν. Μετά το παιχνίδι ο Κολντεμπέλα εκ μέρους όλων των παικτών ανακοίνωσε ότι από χτες οι παίκτες θα απέχουν από τις προπονήσεις μέχρι να βρεθεί μια λύση στο οικονομικό. Ετσι, το μέλλον του «Δικεφάλου» προβλέπεται δυσοίωνο. Από κει και πέρα, πού μυαλό για αγώνα... αν και ομολογουμένως οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη για μια ακόμη φορά έκαναν το καθήκον τους. Η καλή άμυνα της ΑΕΚ, η βοήθεια από τον πάγκο, η πολύ καλή απόδοση του Ντικούδη (17π) ήταν τα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι.

Εύκολο έργο είχε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Μίλωνα, τον οποίο νίκησε με 84-58, καθώς και ο Πανιώνιος κόντρα στον Μακεδονικό (87-59). Σπουδαία νίκη πέτυχε η Δάφνη επί του Ηρακλή με 84-77, ενώ τέλος το Μαρούσι επικράτησε της Νήαρ Ηστ με 95-85.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες): Περιστέρι 22, Ολυμπιακός 21, ΑΕΚ 20, Παναθηναϊκός 20, Πανιώνιος 18, ΠΑΟΚ 17, Μαρούσι 16, Ηρακλής 16, Νήαρ Ηστ 14, Ηράκλειο 14, Δάφνη 14, Αρης 14, Μακεδονικός 11.

  • Η νίκη της Ολίμπια Λάρισας στην Κυψέλη επί του Πανελληνίου με 79-77 ήταν το σημαντικότερο γεγονός στην 10η αγωνιστική της Α2. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ιωνικός ΝΦ - Απόλλων Πατρών 88-78, Λάρισα - Μεντ 81-77, ΚΑΟΝ - Ιωνικός Νικ. 85-63, Αριών - Παπάγου 89-83, Αίας Ευόσμου - Σπόρτιγκ 83-80. Η βαθμολογία: ΚΑΟΝ 18, Ιωνικός ΝΦ 18 κλπ.
  • Με έξοδα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης θα μεταβεί τελικά στην Πορτογαλία ο Αρης, όπου σήμερα αναμένεται να αντιμετωπίσει την Πόρτο για τον όμιλο του Κυπέλλου Σαπόρτα Για την ίδια διοργάνωση το Μαρούσι αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σαλόν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ