Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εντείνονται τα προβλήματα στα ΜΜΕ

Σε νέες απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό «Tele Τime» της Πάτρας, στο περιοδικό «Ιδανικό σπίτι», αλλά και στο «Εθνος» προχώρησαν οι ιδιοκτήτες των παραπάνω μέσων, ενώ απεργιακή κινητοποίηση για τις δύο απολύσεις στη NOVA έχει κηρύξει για σήμερα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Στο μεταξύ, μετά την «Απογευματινή», αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 υπέβαλε και η εκδοτική εταιρεία «Motor Press».

Στη NOVA η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση της Φ. Παπαγεωργίου, γιατί ως διευθύντρια αρνήθηκε να προχωρήσει σε απολύσεις, και του Σ. Λιβάνιου, που διατέλεσε εκπρόσωπος των εργαζομένων. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση καταδικάζει τις απολύσεις καθώς και το καθεστώς τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει στους εργαζόμενους η εργοδοσία.

Στην απόλυση της δημοσιογράφου Σ. Βαστάκη προχώρησε χτες και η εργοδοσία στην εφημερίδα «Εθνος». Η δημοσιογράφος εργάζεται στην εφημερίδα επί 18 χρόνια, αμειβόμενη σύμφωνα με τη ΣΣΕ και ως αιτιολογικό για την απόλυσή της ήταν ότι είναι υψηλά αμειβόμενη. Χτες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν ομόφωνα να ζητήσουν από τη διεύθυνση την ανάκληση της απόλυσης. Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε για χτες δύο 4ωρες στάσεις εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στο «Εθνος» από 19.00 έως 23.00 και από 23.30 έως 3.30 π.μ.

Απολύσεις έγιναν και στο περιοδικό του «Εθνους» «Ιδανικό σπίτι». Από το περιοδικό απολύθηκαν χτες δύο δημοσιογράφοι. Να σημειωθεί ότι πριν λίγο διάστημα ο όμιλος «Πήγασος» προχώρησε στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο του περιοδικού «Voyager». Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι «καλούνται οι εναπομείναντες συντάκτες, που δεν επαρκούν για να καλύψουν τον συνολικό όγκο εργασίας του, με υπερεντατικοποίηση της εργασίας να αναπληρώσουν το κενό, πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις, τις ανθρώπινες αντοχές και τα όποια δικαιώματά τους».

Παράλληλα, στην απόλυση τριών δημοσιογράφων (Κ. Κριετσιώτη, Β. Καψαμπέλη και Χρ. Στρατουλάκου) προχώρησε η εργοδοσία στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας «Tele Time». Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ σημειώνει ότι οι απολύσεις των τριών δημοσιογράφων «σηματοδοτούν ουσιαστικά την θεαματική αποψίλωση του ειδησεογραφικού τομέα του σταθμού και την δραστική αλλοίωση του ενημερωτικού χαρακτήρα του». Ζητά την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων και την αναστολή κάθε σκέψης απολύσεων στον τηλεοπτικό σταθμό. Σε διαφορετική περίπτωση, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στον τηλεοπτικό σταθμό την Πέμπτη 3 του Φλεβάρη από τις 6 π.μ., ενημερώνοντας παράλληλα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την επερχόμενη αλλαγή στη φυσιογνωμία του τηλεοπτικού σταθμού.

Στο μεταξύ, αίτημα υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 99 του ν. 3588/2007 (διαδικασία συνδιαλλαγής με πιστωτές) υπέβαλε η εκδοτική εταιρεία «MOTOR PRESS HELLAS ΑΕ». Η εταιρεία εκδίδει περιοδικά για το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα, όπως το «Auto Τρίτη», περιοδικά για την ψυχαγωγία, την τεχνολογία και τα ακίνητα καθώς και την οικονομική εφημερίδα «Χρηματιστήριο».

Η ΕΣΠΗΤ, με ανακοίνωσή της, ζητά από τους εργαζόμενους και καλεί τα μέλη της να μη συνυπογράφουν τέτοιες διαδικασίες, οι οποίες τους υποβιβάζουν από μισθωτούς σε πιστωτές της επιχείρησης, με ξεκάθαρη ανεπανόρθωτη βλάβη των συμφερόντων τους σε ό,τι αφορά σε εξόφληση δεδουλευμένων, μισθών ή τυχόν αποζημιώσεων. Ζητά επίσης να μη συναινούν σε οποιαδήποτε απόπειρα μονομερούς βλαπτικής μεταβολής στις εργασιακές σχέσεις ή αμοιβές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ