Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κώστας Καρακασίδης
Κώστας Καρακασίδης
φωτο

Ο Γαρδίκης Νίκος και η Καρυδάκη Σάνυ προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλίμου 150 ευρώ, στη μνήμη του συντρόφου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του.

***

φωτο

Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΑΡΑΚΗΣ γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1923 στο χωριό Βρονταμάς Λακωνίας. Από μικρή ηλικία στρατεύτηκε στο πλευρό των αδελφών του στην υπόθεση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα αλλά και στην προσπάθεια για τη δημιουργία λαϊκής δημοκρατίας στην Ελλάδα. Παρά τις απώλειες σε ζωές (έχασε τρία αδέλφια στον εμφύλιο), σε καταστροφή της περιουσίας (κάηκε το πατρικό του με υπόδειξη των ταγματασφαλιτών Λακωνίας), το κυνηγητό (ήρθε στην Αθήνα το '49 για να γλιτώσει), παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του, στις 13/11/10, υπερασπιστής της ιδέας της αταξικής κοινωνίας.

Στη μνήμη του, η σύζυγος, ο γιος, η νύφη του και ο εγγονός του, Αργύρης, προσφέρουν στο Κόμμα 100 ευρώ.

* Επίσης, στη μνήμη του, η ΚΟΒ ΜΜΕ προσφέρει 60 ευρώ.

***

φωτο

Στην άσβεστη μνήμη του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, από το Βόλο, και με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του, η γυναίκα του, Ερασμία, προσφέρει στην ΚΟΒ Εκπαιδευτικών για οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, που πλήρωσε τους αγώνες του για τα πιο όμορφα ιδανικά του ανθρώπου με 7 χρόνια φυλακές και εξορίες, και, στη μνήμη του αδερφού του ΗΛΙΑ, που σκοτώθηκε στη μάχη του Καρπενησίου, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτο

Στη μνήμη του σεβαστού μας ΣΙΩΜΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή (στις 19.1.2011), προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Οικογένεια

Νταμπίζα Γιώργου και Ευθυμίας

***

φωτο

Θεόδωρος Μακρόπουλος
Θεόδωρος Μακρόπουλος
Στις 26 Γενάρη συμπληρώθηκαν 22 χρόνια που έχασα το σύζυγό μου ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ ΚΩΣΤΑ. Αγωνιστής από τα νεανικά του χρόνια, αφού έζησε και την εξορία, δεν έπαψε να αγωνίζεται σε όλους τους κοινωνικούς - εργατικούς αγώνες για το δίκαιο των εργαζομένων πλάι στο ΚΚΕ και μέσα από το σύλλογο Λογιστών Θεσσαλονίκης, ως το τέλος της ζωής του.

Στην άσβεστη μνήμη του, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, το ποσό των 100 ευρώ.


Αγγελος Οικονόμου
Αγγελος Οικονόμου

Αργύρης Δαράκης
Αργύρης Δαράκης

Δημήτρης Σιωμάδης
Δημήτρης Σιωμάδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ