Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ψευτοεντυπώσεις με πετρέλαιο και βαμβάκι

Να δημιουργήσει ψευτοεντυπώσεις ότι μπορεί και να δοθεί φτηνό αγροτικό πετρέλαιο και ότι μπορεί και να δοθούν και αποζημιώσεις για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι επιχείρησε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με τέτοιες δηλώσεις και τέτοιες πρακτικές η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική δεν φτιασιδώνεται και δε γίνεται φιλοαγροτική. Οσον αφορά το αγροτικό πετρέλαιο, ο Κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι θα επιχειρηθεί να αποφευχθεί για τους αγρότες περαιτέρω επιβάρυνση και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε κάνει μια πρόταση για τη θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου. Επιφυλάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών να μελετήσει τα στοιχεία και να μας απαντήσει». Η κυβέρνηση όμως κατάργησε το πετρέλαιο θέρμανσης και έχει ανεβάσει στα ύψη το κόστος παραγωγής και το κόστος ζωής για τους αγροτοκτηνοτρόφους, οδηγώντας τους σε αδιέξοδο. Και τώρα έρχεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να πει ότι προτείνει να καθιερωθεί αγροτικό πετρέλαιο; Πρόκειται εμφανώς για κοροϊδία και η δήλωση αυτή έχει να κάνει σαφώς με τις αγροτικές κινητοποιήσεις που γίνονται και θα γίνουν σε πολλές περιοχές της χώρας προκειμένου να ριχτεί κι άλλη κυβερνητική στάχτη στα μάτια των αγροτοκτηνοτρόφων.

Οσον αφορά τις αποζημιώσεις για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι, ο Κ. Σκανδαλίδης συνεχίζει να επικαλείται το θέμα της συγκομιδής και ότι ακόμα δε μαζεύτηκε όλη η παραγωγή. Κι όπως τόνισε: «Θέλω να πω ότι απόφασή μας είναι ο τρόπος αποζημίωσης να είναι μεικτός, δηλαδή η ζημιά από τη βροχή μέσω του ΕΛΓΑ και η ζημιά από το πράσινο σκουλήκι μέσω των ΠΣΕΑ». Ο Κ. Σκανδαλίδης εμπαίζει και «παίζει» με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Οι ζημιές που καλύπτει ο ΕΛΓΑ θα αποζημιωθούν όσο επιτρέπει πλέον ο νέος νόμος και οι αποζημιώσεις ΠΣΕΑ για το πράσινο σκουλήκι στην πράξη σημαίνουν καλά κρασιά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ