Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις συμβασιούχων στο «Δημόκριτο»

Με κεντρικό αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του ερευνητικού κέντρου, οι συμβασιούχοι στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» προχώρησαν από χτες σε διήμερη αποχή και έκαναν διαμαρτυρία στο κτίριο της διοίκησης.

Στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» πρόσφατα δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις 70 περίπου διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων που έληξαν 1 του Γενάρη. Πρόσφατα, το ΚΚΕ έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση βουλευτών του προς την υπουργό Παιδείας, αναφερόμενο στη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα ερευνητικά κέντρα, στην ομηρία του προσωπικού από εργολάβους, την απασχόληση της πλειοψηφίας του ερευνητικού δυναμικού με δελτία παροχής υπηρεσιών που επιτείνονται με την ανάθεση μελετών σε επιχειρήσεις και τις δραστικές περικοπές της χρηματοδότησης, ενώ επισήμανε ότι η μισθοδοσία του προσωπικού εξαρτάται από τα ερευνητικά προγράμματα που τρέχουν και τις συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα.

Σήμερα, στις 10 το πρωί, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ