Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Προσπάθειες ... νοικοκυρέματος

Για την πορεία της ΕΡΤ ενημέρωσε χτες την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τ. Χυτήρης, χωρίς να προσθέσει κάτι καινούριο στα ήδη γνωστά.

Είπε ότι η ΕΡΤ έχει διαφορετικό ρόλο από τα ιδιωτικά κανάλια και ανέφερε ότι στο παρελθόν έγινε προσπάθεια να λειτουργήσει περίπου ως ιδιωτική τηλεόραση κάτι που δεν πρόκειται να γίνει σήμερα. Για το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν όλοι για την ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ, δήλωσε ότι αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ και είπε ότι 1/3 του ποσού επιστρέφει στο κράτος ως φόρος.

Ο Τ. Χυτήρης ισχυρίστηκε ότι δε γίνονται κυβερνητικές παρεμβάσεις στην ΕΡΤ στον τομέα των ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών «όπως γινόταν στο παρελθόν» και είπε ότι ο ίδιος παρεμβαίνει μόνο όσον αφορά το γενικό πλαίσιο λειτουργίας της.

Κατά τον υφυπουργό, στην ΕΡΤ γίνεται προσπάθεια νοικοκυρέματος της σπατάλης οικονομικών πόρων που γινόταν στο παρελθόν και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι θα επανεξεταστεί το κόστος των αθλητικών μεταδόσεων.

Επανέλαβε δε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα συρρικνώνονται οι διαφημίσεις που θα προβάλλονται στην ΕΡΤ μέχρι να σταματήσουν τελείως. Στο σημείο αυτό η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη αναρωτήθηκε εάν καταργηθούν οι διαφημίσεις πόσες θυσίες θα κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και είπε ότι δεν πρέπει να συρρικνωθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση αφού αυτή τη στιγμή λείπει προσωπικό.

Ο παριστάμενος στην ενημέρωση διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λ. Ταγματάρχης είπε στην Επιτροπή ότι στην εταιρεία εργάζονται 3.120 άτομα, αριθμός που υπολείπεται από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις και ο μέσος μεικτός μισθός είναι 2.070 ευρώ. Σχετικά με τη νέα παρουσιάστρια των κεντρικού δελτίου ειδήσεων Ε. Στάη είπε ότι η αμοιβή της είναι 2.800 ευρώ καθαρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ