Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προς «συρρίκνωση» τα δημοτικά ΜΜΕ

Συρρίκνωση και μαζικές απολύσεις στα δημοτικά ΜΜΕ προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης. Χτες το μεσημέρι, ανακοίνωσε ότι η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) μπαίνει σε διαδικασία εξυγίανσης, την οποία ξεκίνησε με την απόλυση 5 συμβασιούχων τεχνικών και 5 διευθυντικών στελεχών. Οι απολύσεις των διευθυντών αφέθηκε να εννοηθεί ότι συνδέονται με υπέρογκες αμοιβές. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το ΔΣ της ΔΕΠΘΕ αποφάσισε να αναθέσει σε εταιρεία - εξωτερικό σύμβουλο την εκπόνηση μελέτης που θα εξετάσει τους όρους βιωσιμότητας των δημοτικών ΜΜΕ και όρισε γενικό διευθυντή της επιχείρησης τον Φίλιο Στάγκο.

Στα σχέδια της διοίκησης του δήμου είναι να περικόψει δραματικά τον προϋπολογισμό της ΔΕΠΘΕ, που κατά 83% αφορά στη μισθοδοσία των 211 εργαζομένων της επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος γενικός διευθυντής προτίθεται να προχωρήσει σε αξιολόγηση όλου του προσωπικού μέσα από προσωπικές «επαφές» και να επανεξετάσει τις συμβάσεις εργασίας.

Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι μέσα από ενημερωτική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν και καλούν τα ΔΣ των Ενώσεών τους (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών, κλπ.) να προχωρήσουν άμεσα σε κοινή συνεδρίαση, παρουσία όλων των εργαζομένων, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στις εξελίξεις.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΠΘΕ και οι εργασιακοί εκπρόσωποι ζητούν από τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση των 5 απολύσεων και σε άμεση επαναπρόσληψη των 5 συμβασιούχων. Απαιτούν διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Στις αιφνιδιαστικές αποφάσεις της διοίκησης αντέδρασαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ζητούν συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο πλευρό των εργαζομένων στα δημοτικά ΜΜΕ βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Σε δήλωσή του σημείωσε: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" και προεκλογικά και μετεκλογικά, δήλωσε ότι η διοίκηση Μπουτάρη δεν είναι ο "άγγελος" της κάθαρσης, αλλά η πολιτική εμπροσθοφυλακή της τάξης των επιχειρηματιών. Γι' αυτό άλλωστε υποστηρίχθηκε από τα πιο αδίστακτα αντιλαϊκά κόμματα (του ΠΑΣΟΚ, της Μπακογιάννη, του Μάνου, κλπ.) αλλά και από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων. Προχτές, μόλις αποφάσισε να απολύσει 1.100 συμβασιούχους το Μάρτη, μοιράζοντας απλώς ανέξοδες υποσχέσεις και ευχές χωρίς καμία ουσία.

Απέλυσε 5 συμβασιούχους εργαζόμενους από τα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης, απέλυσε 5 διευθυντές. Εμείς αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να αλλάξει διευθυντές, αναγνωρίζουμε και απαιτούμε τον έλεγχο, τη διαφάνεια και τη δημοσιοποίηση των όσων αναφέρονται περί υπέρογκων αμοιβών. Εχει υποχρέωση να το κάνει. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αναγνωρίζουμε απολύσεις.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να σταματήσει τώρα και να φέρει το θέμα των δημοτικών ΜΜΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ουδέποτε ενημέρωσε. Επιμένουμε στην πλήρη διαφάνεια αλλά και σε καμία απόλυση.

Τα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης πρέπει να περάσουν εξολοκλήρου στο δήμο και όχι να λειτουργούν ως δημοτικές επιχειρήσεις. Απαιτούμε και παλεύουμε για τη διασφάλιση της μόνιμης, πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, για τη διασφάλιση της δημοκρατικής ενημέρωσης που η διοίκηση Μπουτάρη δεν μπορεί να εγγυηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ