Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Οργάνωση της πάλης για την προάσπιση του ασύλου

«Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ, και ψήφισε μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, με την όποια ζητούσε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Το ΠΑΣΟΚ παρότι καταψήφισε την τροπολογία ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα του ασύλου θα λυθεί με τις συνολικότερες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προωθεί στην Παιδεία». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ για την κατάργηση του ασύλου.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών τονίζει ότι «η μαύρη συμμαχία κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., τρόικας, ΕΕ έχει στόχο να φτιάξει πιο αντιδραστικούς θεσμούς ώστε να τσακίσει το λαϊκό κίνημα. Σε αυτήν τη γενική κατεύθυνση εντάσσεται και η κατάργηση του ασύλου. Η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου το είπε ξεκάθαρα: "Ο φοιτητής ο οποίος συμπεριφέρεται κόντρα στους κανόνες του πανεπιστημίου πρέπει να διαγράφεται, δεν υπάρχει άλλη συνταγή". Με λίγα λόγια, όποιος αντιδρά οργανωμένα στα δίδακτρα, τη ΝΑΤΟική έρευνα, στο σουλατσάρισμα των επιχειρήσεων στα ιδρύματα, στις περικοπές της φοιτητικής μέριμνας κλπ. πρέπει να γνωρίζει τι τον περιμένει...

Θέλουν να χαράξουν στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας ότι είναι νόμιμη η πολιτική που συσσωρεύει αμύθητο πλούτο σε λίγα χέρια και παράνομη η αντίσταση λαού και νεολαίας. Τους φοβίζει η οργανωμένη λαϊκή αντίδραση στη βάρβαρη πολιτική που ακολουθούν. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές να βγάλουν συμπέρασμα για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των παρατάξεών τους. Να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο που παίζουν οι ομάδες των δήθεν "αντιεξουσιαστων" και τα στελέχη των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, ΕΑΑΚ, που η στάση τους είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης για να νομιμοποιήσει την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, για να καλλιεργηθούν συντηρητικά αντανακλαστικά για τους μετανάστες και το άσυλο. Εχουν βαριές ευθύνες. Πάτησαν πάνω στη διαλυτική κατάσταση που μαζί με ΠΑΣΠ-ΔΑΠ έχουν επιβάλει στους φοιτητικούς συλλόγους και έδωσαν άλλοθι στην κυβέρνηση να ξετυλίξει την προβοκάτσια ενάντια στο άσυλο και τους μετανάστες.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους στις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ για να προασπίσουν το πανεπιστημιακό άσυλο. Να πάρουν πάνω τους την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος, την ουσιαστική λειτουργία των οργάνων του φοιτητικού κινήματος. Αυτός είναι ο όρος για την αποτελεσματική και νικηφόρα έκβαση των μαχών που έχουμε μπροστά μας. Πρώτη απάντηση η συμμετοχή των φοιτητών στην πανελλαδική απεργία στις 23 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ