Κυριακή 6 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SHELL - ΚΕΡΔΗ Η Shell είχε στα ετήσια κέρδη της αύξηση 61% το '10, ως προς το '09, φθάνοντας και τα 20,13 δισ. δολάρια (14,6 δισ. ευρώ). Μόνον το δ' τρίμηνο, τα έσοδα σκαρφάλωσαν στα 105,5 δισ. δολάρια, όταν ακριβώς το βαρέλι 159 λίτρων αργού - για άμεση παράδοση - πλησίαζε πολύ τα 100 δολάρια, στο Λονδίνο. Τότε, λοιπόν, τα «καθαρά» έσοδα τετραπλασιάστηκαν ως προς το δ' τρίμηνο '09, φθάνοντας τα 6,79 δισ. δολάρια.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΑΝΟΔΟΣ Τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 28 μηνών άγγιξε την Τρίτη η τιμή του αργού τύπου μπρεντ, μετά τη δήλωση του Αιγύπτιου Προέδρου Χόσνι Μπουμπάρακ ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί πριν από τη διεξαγωγή εκλογών το Σεπτέμβρη. Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Μάρτη του αργού τύπου μπρεντ άγγιξε προσωρινά τα 102,36 δολάρια το βαρέλι, για να υποχωρήσει αργά το απόγευμα στα 101,49 δολάρια.

ΕΥΡΩΕΠΙΤΟΚΙΟ - ΣΤΑΘΕΡΟ Αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 1% διατήρησε την Πέμπτη το βασικό επιτόκιό της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), παρά τις αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις των τελευταίων μηνών. Η απόφαση της ΕΚΤ ήταν αναμενόμενη από τις αγορές, καθώς η κρίση χρέους της Ευρωζώνης συνεχίζει να «σιγοβράζει», παρά την πρόσφατη αποκλιμάκωση των μεγάλων εντάσεων. Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε το Γενάρη στο 2,4%, από το 2,2% του Δεκέμβρη, ενώ ο στόχος της ΕΚΤ είναι έως 2%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ