Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ενα το μέτωπο της αντιπαράθεσης

Οποιο μέτωπο κι αν ανοίγει στην καθημερινότητα αναδεικνύει γρήγορα το κεντρικό πρόβλημα: Το «δεν πάει άλλο μ' αυτό το σύστημα». Αναδεικνύει την ανάγκη ριζικών αλλαγών που μπορούν να επιβληθούν μόνο με ένα πλατύ λαϊκό κίνημα που θα έχει την πυξίδα κολλημένη στη μόνη ρότα που οδηγεί σε διέξοδο υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

***

Πολύ πριν αρχίσουν οι κινητοποιήσεις των γιατρών, όποιος προσπαθούσε να κλείσει ραντεβού στο περίφημο «184» παραπέμπονταν για κάπου στο μέλλον. Αυτό το χάλι είναι δημιούργημα της πολιτικής που ασκείται στο χώρο της Υγείας από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις χρόνια τώρα.

Η συνυπεύθυνη για αυτό το χάλι σημερινή κυβέρνηση, το επικαλείται δήθεν για να αντιμετωπίσει την απεργία των γιατρών. Στη πράξη το κάνει για να προωθήσει ακόμα περισσότερο την επιχειρηματικότητα στο χώρο της Υγείας. Σ' αυτή της τη στόχευση πάει χέρι χέρι με τη ΝΔ. Η οποία και συμφωνεί με τη πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των μεγαλογιατρών.

Και οι δυο παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Γιατί, το πρόβλημα στο χώρο της Υγείας είναι πραγματικό. Γιατί η πολιτική που προωθείται εμπορευματοποιεί παραπέρα έναν τόσο ευαίσθητο τομέα. Γιατί χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι στερούνται καθημερινά στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας ακριβώς γιατί τέτοια είναι η πολιτική που εφαρμόζεται.

Οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας δεν μπορούν να αφεθούν να είναι υπόθεση κάποιων συνδικαλιστικών ηγεσιών που επί της ουσίας συμφωνούν με την εφαρμοζόμενη πολιτική και απλά παζαρεύουν τον τρόπο με τον οποίο θα μετέχουν στο μεγάλο φαγοπότι σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΚΚΕ ξεκάθαρα κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν και στο χώρο της Υγείας δική τους υπόθεση τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Να δώσουν έτσι απάντηση και στη δημαγωγία κυβέρνησης και ΝΔ και φιλολαϊκή προοπτική σ' αυτόν τον αγώνα.

Οι εξελίξεις και στο χώρο της Υγείας είναι από αυτές που μπορούν να τροφοδοτήσουν τη λαϊκή οργή έτσι που να στραφεί απέναντι στον ένα και μοναδικό ένοχο: Ενα σύστημα που έχει θεό το καπιταλιστικό κέρδος και που για την αύξηση αυτού του κέρδους παίζει ταμπούρλο στην πλάτη των ανθρώπων που πληρώνουν ήδη τα μαλλιοκέφαλά τους για νά 'χουν την υγειά τους και δεν την έχουν.

***

Οσο η λαϊκή οργή φουντώνει, όσο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη πράξη αμφισβητείται η «νομιμότητα» τελικά του ίδιου του συστήματος της εκμετάλλευσης κι αυτό συμβαίνει πια στη μία μετά την άλλη σε διάφορες χώρες, τόσο περισσότερο η εξουσία των καπιταλιστών δείχνει τα δόντια της, είτε άμεσα στην πράξη, είτε μέσα από τους σχεδιασμούς της.

Ο «εσωτερικός εχθρός» είναι και πάλι προ των πυλών. Αυτό ήτανε κάποτε υπόθεση του κάθε κράτους ξεχωριστά, τώρα έχει γίνει κεντρική υπόθεση του ιμπεριαλιστικού κέντρου στο οποίο μετέχει το κάθε κράτος. Ετσι η αποστολή του στρατού διευρύνθηκε. Σ' αυτήν την αποστολή εκπαιδεύονται οι μισθοφόροι στο Κιλκίς. Για δράση όπου η Ευρωπαϊκή Ενωση εκτιμήσει ότι θίγονται τα συμφέροντά της. Πολύ συγκεκριμένη δράση: ενάντια σε λαϊκές κινητοποιήσεις που πολύ εύκολα βαφτίζονται «αντιμαχόμενες δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ