Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Κίτρινος... πυρετός

Την πιο κρίσιμη μάχη από τις τρεις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης σήμερα δίνει η ΑΕΚ, που για την ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ της ULEB αντιμετωπίζει την Τσιμπόνα εκτός έδρας, σε έναν αγώνα με ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία. Για την ίδια διοργάνωση ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Μπούντοσνοστ, ενώ για τη ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ της ΦΙΜΠΑ ο Ηρακλής αγωνίζεται εκτός έδρας με την ΚΡΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν την τύχη στα χέρια τους όσον αφορά στην υπόθεση δεύτερη θέση του ομίλου, την οποία διεκδικούν αυτοί και η Ταουγκρές. Η διαφορά τους θα λυθεί στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική της Α΄ φάσης, όπου ο «δικέφαλος» θα υποδεχτεί τους Ισπανούς στο ΟΑΚΑ. Ετσι, είναι φυσικό το σημερινό παιχνίδι με την Τσιμπόνα (21.30) να έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία για την ΑΕΚ, αφού η νίκη θα χρειαστεί στην ελληνική ομάδα.

Το πρόβλημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τον Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι ο τραυματισμός του Μιχάλη Κακιούζη (κάκωση συνδέσμου), που θα αφήσει τον διεθνή παίκτη έναν μήνα εκτός δράσης. Βέβαια, το καλό είναι ότι απέφυγαν τα χειρότερα αφού αρχικά είχε ειπωθεί ότι μπορεί να επρόκειτο και για ρήξη χιαστών. Οπως και να έχουν τα πράγματα, όμως, η απουσία του Ελληνα παίκτη αναγκάζει τον Ντούσαν Ιβκοβιτς σε μια αλλαγή πλάνων, όπου πλέον στη θέση 3 υπάρχει κενό, αφού ας μην ξεχνάμε ότι έχει φύγει και ο Γκούροβιτς. Η λύση Κικίλια φαντάζει πιο πιθανή αυτή τη στιγμή.

Μόνο με την Μπούντοσνοστ δεν μπορούν να ασχοληθούν στον ΠΑΟΚ (21.30, ΕΤ-3) αυτή τη στιγμή. Μπορεί η αποχή των παικτών από τις προπονήσεις να έληξε μετά την επικοινωνία Μπατατούδη-Κολντεμπέλα, εντούτοις τα προβλήματα παραμένουν. Οι Γιουγκοσλάβοι με καινούριο προπονητή τον Μπογκντάν Τάνιεβιτς προσδοκούν σε μια αγωνιστική άνοδο. Σε γενικές γραμμές μια αγωνιστική πριν το τέλος ο «δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης, όπως δείχνουν τα πράγματα, πολύ δύσκολα θα πραγματοποιήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Τη νίκη ψάχνει στη Σλοβενία ο Ηρακλής κόντρα στην ΚΡΚΑ (21.30, ΤV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) για δυο λόγους. Πρώτα για τη βαθμολογική σημασία του ομίλου της ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ και έπειτα για το γόητρο μια και οι Σλοβένοι είχαν επικρατήσει του «γηραιού» στο πρώτο παιχνίδι στο Ιβανώφειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ