Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία

Σήμερα, στις 10 π.μ., η παναττική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΙΚΑ πραγματοποίησαν, χθες, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που έχει περιέλθει το ΙΚΑ και τη δυσφορία τους συνολικά για την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας. Λίγο νωρίτερα, οι συνταξιουχικές οργανώσεις έδωσαν συνέντευξη Τύπου, ενόψει της παναττικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης, που πραγματοποιείται σήμερα, στις 10 το πρωί, στο Σύνταγμα με πορεία ως το Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση που είχαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ Κωσταντίνο Νικόλη, μετά από την άρνηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου να τους δεχθεί, ζήτησαν να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις που καταργούν τις 59 υπηρεσίες του Οργανισμού οδηγώντας σε παραπέρα συρρίκνωση και διάλυση το ΙΚΑ, ενώ παράλληλα απαίτησαν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία. Οι απαντήσεις του υποδιοικητή του ΙΚΑ ενίσχυσαν τις ανησυχίες τους, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, με τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), θα εξασφαλίσει καλύτερο σύστημα Υγείας τόσο για τους συνταξιούχους όσο και για τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων και του ΙΚΑ. Παράλληλα, απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα σχετικά με τις «κοινοπραξίες» ανάμεσα σε ιδιώτες γιατρούς και γιατρούς του ΙΚΑ, για το πώς θα καλύπτονται οι ανάγκες όλου του πληθυσμού, ποιο θα είναι το κόστος (ύψος) των εξετάσεων που θα καλύπτει το «βασικό πακέτο νοσηλείας», ποιας ποιότητας παροχές υγείας θα μπορεί να προσφέρει το ΙΚΑ μετά την κατάργηση των 59 υπηρεσιών του Οργανισμού.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα, το λόγο πήραν ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Παναγιώτης Βαβουγιός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Γιώργος Λέκκας πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, ο Γιάννης Ζώης πρόεδρος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Διονύσης Γιαννούλης γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΣΕ και ο Χαράλαμπος Στούνος εκπρόσωπος από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΤΑ.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων κάλεσαν όλους τους απόμαχους της δουλειάς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα, αλλά και στην απεργία στις 23 του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ